sestdiena, 2016. gada 30. aprīlis

Piedzimšanas lieliskums


Pilnīgi neticami, tomēr fakts: pagājis vesels gads, kopš mūsu jaunākā dēliņa piedzimšanas. Gads. Tieši tik daudz, lai mans mazulītis jau pats ēstu īstu ēdienu (it kā mammas piens tāds nebūtu! ;) ) un pats ar savām kājiņām ietu, kur sagribas. Šķiet, ka laika jēdziens vairs nedarbojas, jo tas pats gads, kura laikā mazs nevarīgs cilvēciņš apguvis neaptverami daudz, man paskrējis nemanot. Pat aizmirsu apsveikt draudzeni, kuras meitiņa piedzima tieši tai pašā dienā!!

Toreiz, pirms gada, rīts sākās kā visi citi rīti - ar negribīgu celšanos, kad manas acis vēl pilnas miega, toties bērniem plaši atvērtas. Taču drīz vien sajutu, ka diena būs īpaša... Ņemot telefonu, lai sazinātos ar vecmāti, saņēmu īsziņu par Austru, kas šai rītā piedzimusi. Tai brīdī vēl nezināju, ka jau pēc nepilnām divām stundām arī mūsu bēbīts būs klāt. 

trešdiena, 2016. gada 20. aprīlis

Universāls mācību līdzeklis - gaismas kaste

Šodien gluži jauna pieredze - vadīju semināru pirmsskolas un sākumskolas skolotājām kādā Rīgas skoliņā par gaismas kastes lietošanas iespējām. Šķiet, ka veicās itin labi - atsauksmes visnotaļ pozitīvas, par ko man ĻOTI LIELS PRIEKS. :)


piektdiena, 2016. gada 1. aprīlis

Krāsainie gadalaiki

Ziema, pavasaris, vasara, rudens... It kā vienkārši un tomēr reizēm sajūk pat pašai dabai. Kā šodien, kad it kā pavasaris, bet laukā sniegs. Lūk, vingrinājums gadalaiku apguvei - krāsaini un interesanti! 

Materiāls sastāv no:
  • kontrollīnijas - 4 savā starpā savienotas krāsainas papīra loksnes (ziema -zila, pavasaris - zaļa, vasara - dzeltena, rudens - sarkana) ar attēliem katram gadalaikam un uzrakstiem;
  • darba līnijas - 4 savā starpā savienotas krāsainas papīra loksnes bez nekā;
  • 4 gadalaiku nosaukumu kartiņām - ziema, pavasaris, vasara, rudens;
  • 4 attēliem, kas identiski uz kontrollīnijas esošajiem gadalaiku attēliem.




Vispirms ar bērniem apskatījām kopīgi kontrollīniju ar visiem attēliem un nosaukumiem, pārrunājām, kā sauc katru gadalaiku, kāds tas ir, kas seko kam un visu citu, kas šai sakarā nāca prātā. Tad viņi paši salika atbilstošos attēlus un nosaukumus uz tukšajām krāsainajām lapām. Pārsteidzoši (un joprojām katrreiz no jauna mani pārsteidz :) ), ka arī tāds mazs trīsgadnieks, kurš vēl burtiņus nepazīst, tiiiik viegli atrod īstos nosaukumus. Lai būtu pavisam droši, arī nosaukumu kartiņas uzlīmē uz attiecīgās krāsas papīra, tomēr tā, lai redzams tikai aizmugurē (krāsu kods pašpārbaudei).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...