pirmdiena, 2012. gada 19. marts

Pē Montessori

Pfūu! Marts šķita mēnesis - neiespējamā misija, bet gluži neticamā kārtā viss padarīts. Patiesi slava Dievam par to! Tad nu atkal rodas iedvesma "ikdienas" lietām - veidot, darīt, mācīt un mācīties un par to arī uzrakstīt. Pārskatot bildes, redzu, ka iekrājušies P darbiņi. Tad šoreiz par tiem!

Pēdējā laikā tā interesanti sanāk - lieku kopā kādu darbiņu it kā priekš A, bet galu galā vairāk ar to darbojas tieši  P! Hmm? Piemēram, šis: pārlikt skaisti iesaiņotus cukurgraudiņus no vienas sadaļas otrā.




Bija paredzēts darbiņš A, karotes vietā lietojot lielo pinceti. Viņa pāris reižu izmēģināja un pēc tam vairs nepievērsa nekādu uzmanību. Toties P gan! Vispirms iedevu viņam karoti.



Bet bez karotes gāja veiklāk.


Un vispatīkamāk - kā vienmēr joprojām :) - izbērt pa visu virtuvi! Man par prieku ar izbēršanu tomēr darbošanās nebeidzās. Un P visus graudiņus atkal salasīja sevis paša izraudzītā toverītī. Un pēc tam atkal izbēra. Un atkal. Un atkal. :)

Vēl kāda dēla paša izdomāta nodarbe: salmiņi pudelē.


Spēlējāmies, runājāmies, ēdām salmiņus un dzērām suliņu. Kad pudele bija tukša, P tai atrada jaunu pielietojumu. :)

Turpinot par pārtiku - šo pastāstīja kāda draudzene. Sīpola iepazīšana un miziņu noņemšana. TIIIIK vienkārši un TIIIIK saistoši! Paldies, Nora!



Laiku pa laikam arī A labpatīk "uztaisīt brālim uzdevumu". :) Es jau teiktu, ka doma ir pareizā! 


(Virtuves piederumi un telefons - tās P vismīļākās lietas ir! :) )

Vēl viens no A "veidojumiem": trauciņš iekš trauciņa un sīkas lietas, ko salikt iekšā.


Un P ir ko darīt vismaz 10 minūtes. :)

Kā teica Pifs - kārtībai jābūt! Un tā top. 



Un māmiņas - jautājums jums! Vai vēl kāda uztraucas par netīrību virtuvē?.. Ka es jums saku, nav vērts. Galvenais, ka bērns paēdis. ;)



Priecīgu dienu!



Paldies par jūsu komentāriem!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...