ceturtdiena, 2012. gada 3. maijs

Nedēļas burts - Ļ

Šodien saskaitīju - mums palikuši tikai 4 burti!!! :) Tāda mazliet svētku sajūta. Toties arvien grūtāk kļūst izdomāt, ko ar katru darīt. Piemēram, pagājušās nedēļas burts "Ļ". Vai zināt daudz vārdu, kas ar to sāktos? Es nē. Ņēmu palīgā vārdnīcu. Pat tur ir pamatā tikai 4 vārdi ar dažādiem to atvasinājumiem - ļaudis, ļauns, ļipa, ļipiņa.... Ko tad ar tādiem var iesākt??? Vīra komentārs bija lakonisks - priekš kam vispār mācīt burtu, no kura nav nekādas jēgas?.. :)

Kaut kādu jēgu tomēr atradām. Un izdevās pat žurnālos saskatīt pāris "Ļ"!












Skaņu maisiņa saturam šoreiz, manuprāt, oriģināls risinājums. :) 3 dažādas ļipas: divas mākslīgas, bet trešā - īstāka par īstu!


Uz šīs pašas "nots" arī pārējie uzdevumi. 


1. Divdaļīga grāmatiņa ar zaķiem un izteiksmīgām ļipām


Vienā pusē mazais zaķīts, kurš pazaudējis māmiņu. Un otrā - māmiņas. Jāpalīdz katram zaķītim atrast savu māmiņu.


 

Grāmatiņu uztaisīju pati. Izmantojot no kādas sagrieztas mapes pārpalikušo turētāju (es jau zināju, ka jābūt kādam iemeslam, kāpēc nekādi roka necēlās to izmest... :) ). Ideja un attēli no manas mīļās Making Learning Fun mājaslapas. Katru lapu no aizmugures aplīmēju ar līmplēvi (t.i., "ielaminēju"), lai stingrāka. Sākumā gribēju aplīmēt no abām pusēm, bet tad zaķīši paliktu melnbalti. Un es jau zināju, ka gribēsies izkrāsot! :)



2. Krāsojamā lapa ar ļipu.


Šī no mammām un tētiem.


3. Ļipu skaitīšana.



Vienkārša spēle ar metamo kauliņu. Cik uzmests, tik zaķīšiem uzliek stikla akmentiņus (varētu jau likt jebko citu, bet mums ir smuki akmentiņi). Lai drusku vairāk ko skaitīt - var mest 2 metamos kauliņus uzreiz! 
Arī šī spēle no Making Learning Fun krājumiem. 


4. Cik tāls ceļš līdz burkānam?

Mans pagājušās nedēļas mīļākais uzdevums. Pirmās iemaņas lineāla lietošanā. Jāizmēra, cik tālu zaķītim jācilpo līdz burkānam.




Lineāls gan nav īsts un neatbilst nekādām man zināmām mērvienībām, bet savu uzdevumu paveic lieliski. Anna arī (paveic uzdevumu lieliski)! :)
Izdrukāt varat šeit!




Paldies par jūsu komentāriem!



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...