ceturtdiena, 2012. gada 5. jūlijs

Spēlēsim skolu 5 - Eiropa

Pēc tam, kad:
uzmeklējām to īpašo kontinentu, kurā dzīvojam. Mūsu nodarbības tēma - Eiropa.

Tiek piemeklēta Eiropa (tā sarkanā).

Vai zināt, kas mums te, Eiropā, netrūkst un - riskēšu apgalvot - 4gadīgām meitenēm patīk pat vairāk par saldumiem?.. 

Kamēr apdomājaties, atgādināšu, ka katru nodarbību Spēlēsim skolu! ziemas sesijā sākām ar Kalendāra aktivitāti.


Pēc tam arī ķērāmies klāt galvenajam - Eiropas princesēm! (Nu, vai kāds uzminēja?.. :)) Manuprāt, ideāls veids, kā iepazīt Eiropas valstis - ceļot kopā ar princesēm. Ļāvām meitenēm izvēlēties, kura princese vislabāk patīk. Noskaidrojām, kā viņu sauc. Tad sameklējām kartē, kur princese dzīvo, uz kuru pusi no Latvijas tas ir, kā sauc attiecīgās valsts galvaspilsētu. Apskatījām arī valsts karogu.



Kad šādā veidā bijām iepazinuši 3 princeses/karalienes/Eiropas valstis un karogus, Evelīna lūdza katrai meitenei parādīt kādu no valstīm (katrai vienu konkrētu), kādu no princesēm, kādu no karogiem. 


Kad pirmās 3 jau bija labi prātā palikušas, likām klāt vēl citas. Par katru no princesēm īpašā Princešu grāmatā izlasījām, kas viņai vislabāk garšo, ko patīk darīt utml. 

Eiropas Princešu materiālu sagatavoja Evelīna (www.mammassmaids.net) (Tā pamatu gan gatavojusi Montessori pedagoģe no Lielvārdes, 2 bērnu mamma, Rudīte, un tas pieejams mājas lapā www.emontessori.lv (pie valodas materiāliem).) Varu pačukstēt, ka arī Evelīnas gatavotais/papildinātais materiāls jau drīz būs pieejams viņas blogā. Tas sastāv no:

  • Eiropas princešu un karalieņu fotogrāfijām;
  • princešu vārdu kartītēm;
  • valstu nosaukumu kartītēm;
  • karogu fotogrāfijām;
  • grāmatas (paštaisītas) ar princešu ģimeņu fotogrāfijām un īsu aprakstu par katru princesi. 

Vēlāk, prāta atpūtināšanai un pirkstiņu nodarbināšanai, katrs izkrāsojām pāris Eiropas karogus.



Un zināšanas par Eiropu "nostiprinājām" ar gardām, eiropeiskām, pašu gatavotām picām! (Eiropas krāsa pēc Montessori ir sarkana, arī picu pamats - sarkans.)







Ar šo karalisko nodarbību arī noslēdzās mūsu ziemas sesijas kopīgā skolas spēlēšana. Tomēr bijām tikuši tikai līdz Eiropai, tad nu vēl katrs savās mājās paturpinājām "ceļu līdz Latvijai". Par to kādā citā rakstā.

Šobrīd rit vasaras sesijas nodarbības. Taču te nācās pamainīt nosaukumu... Spēlēsim sporta skolu! (Daudz kustību svaigā gaisā - ideālā programma vasarai! ;))





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...