ceturtdiena, 2012. gada 9. augusts

Pastaiga mežā lietū

Dzīvojot Rīgas centrā ar baltu skaudību lasu par visu to, ko varētu darīt dodoties ikdienas pastaigās pa mežu... gar jūru... pa kalniem... pļavām... Nu reiz arī mums ir iespēja būt mežā!


Ko darīt mežā lietū? Noteikti daudz ko var izdomāt. Pagājušo mēnesi pavadot gandrīz tikai ārā (lai arī Rīgas centra parkos), tagad ārkārtīgi grūti 2 dienas nosēdēt iekšā. Jo ārā taču līst... Skaidrs, ka jāiet ārā tieši tāpēc, ka līst. ;)

Meitiņai gan nebija skaidrs, kāds no tā prieks. Bet tas drīz mainījās. Vispirms mērījām peļķes - cik tās dziļas? Kā? Protams, iekāpjot un palēkājot... :) 






Un visas pastaigas laikā meklējām atkal un atkal jaunus kokus, no kā paņemt pa 2 lapām. Lai mājās spēlētu reiz "Mammas smaids" Evelīnas ieteiktu spēli - Lapu pāru meklēšana (Leaf matching game)

Pastaigas laikā jāsavāc dažādas koku lapas - no katras pa divām. Izrādījās, ka mežā mūsu acu un roku augstumā nemaz tik dažādi koki neaug... Tomēr liekot kopā gan mežu, gan dārzu, savācām diezgan daudz. Un spēle var sākties!

 


Tā kā mežā līdzi mums nebija neviena maisiņa, kur nu vēl divi un papīra (kā ieteikts oriģinālajā avotā), visas lapas savācām vienkāršī kaudzītē (ratu grozā). Tāpēc pirmajā reizē nācās meklēt atbilstošo pāri starp visām. Bet vēlāk sakārtoju lapas 2 kaudzītēs - no vienas paņem lapu, no otras piemeklē atbilstošo pāri (lai montessoriskāk.. :) ).

Tāds mums prieciņš lietū!

P.S. Ja kādam rastos jautājums - Pēteris arī tur bija. Sēdēja ratos. Zem lietus plēves. Un neparko nekāpa ārā...



Paldies par jūsu komentāriem!



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...