piektdiena, 2013. gada 10. maijs

Kā mēs delfīnus braucām lūkoties

Nesenajās maija brīvdienās bijām apņēmušies beidzot doties uz Klaipēdas delfināriju. Bērniem solīts tika jau pagājušo gad', bet tās rindas pasu dabūšanai... Visi plāni pajuka!! Šogad jau laicīgi sagādājām ID kartes un devāmies pirmajā kopīgajā ārzemju braucienā. :) (Kas beidzās ar nedēļas vilšanos, jo - nekur, NEKUR pirms tam neieraudzīju info, ka delfinārijs slēgts uz rekonstrukcijas laiku līdz 2015.gadam!!!! Kā gan to var lieliem burtiem neierakstīt mājas lapas pašā vidū?? Izpētīju darbalaiku tabulu, kur pat norādīts, cikos ir delfīnu šovs! Tagad, kad zinu, ko meklēt, jā, tagad atrodu mazus burtiņus, kas vēstī, ka delfinārijs slēgts līdz 2013. (!!!) gadam. :(


Bet - kopumā mūsu pirmais ceļojums bija gluži jauks! :) Bērniem lielākais prieks un piedzīvojums - brauciens ar prāmi pāri kanālam uz Kuršu kāpu.




Pē teica - gribu vēl! :) 

Lai gan pie delfīniem netikām, toties apskatījām Jūras muzeju un Jūras lauvu šovu. 
Jūras muzejs, manuprāt, interesanta vieta pati par sevi. Tāda kā liela "bļoda" kanāla krastā - milzīgs zemes uzbērums, kam vidū/ieplakā apaļa muzeja ēka un gar augšējo malu - pastaigu taka ar dažādiem apskates objektiem (enkuru kolekcija, lielgabali, laivas utml.). Kā tikko izlasīju, ir tieši tā, kā izskatās, - muzejs iekārtots Nērijas fortā, kas kādreiz būvēts militāriem nolūkiem.


Pē rāpjas kalnā, tikai - kalnam nav platas augšmalas,  tūlīt aiz kantes sākas  ceļš lejā ar ūdeni pildītu aizsarggrāvi apakšā... :)



Arī ar jūras lauvām viss kārtībā. Visādus trikus un jokus samācījušās. Tomēr viena maza vilšanās - tur viskautko stāsta, bet skaidrā lietuviešu valodā... 




Tā nu atšķirību starp roni un jūras lauvu nācās noskaidrot pašai... Izrādās - tas nav viens un tas pats (atzīstos - man tā tiešām šķita!). Lūk, ir īstie roņi (tie, ko saucam par roņiem) un ausroņi (jūras lauvas). Kad saliek bildes blakus, tiešām atšķiras! :)

Jūras lauva.

Ronis.

Starp citu, tur ir arī pingvīni! :)



Un ar šo paziņoju, ka vasaras mazo 
ceļojumu sezona ir atklāta! :)



Paldies par jūsu komentāriem!


1 komentārs:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...