piektdiena, 2013. gada 1. novembris

Pieci kaķi

Šajā nedēļā A sāka lasīt! Tas mums visiem liels notikums. Jau kādu laiku uz to tika neatlaidīgi iets (ne no manas puses; meita pati ļoti gribēja un trenējās visādos veidos, līdz kādu dienu saka: tur rakstīts "TOP"!). Un kādas gan jaunas iespējas tas paver!! Pati lasa grāmatas, lasa visu, ko var ieraudzīt uz ielas (reklāmas stabi, veikali, dažādas lapeles, teksti uz auto, uz garāmgājēju apģērbiem utt.utjpr.) un nu var arī izlasīt īsziņas ;)! 



Viena no pirmajām izlasītajām grāmatām - Bikibuks Nr.3, Vilmas Delles "Pieci kaķi". 


Daudz esmu dzirdējusi kritiku par šobrīd piedāvājumā esošajām grāmatām ar birku "pirmā lasāmgrāmata":
pārāk maz teksta, pārāk daudz teksta, pārāk vienkāršoti teksti, pārāk tukši teksti, vēl trakāk, ja vārdi sadalīti pa zilbēm. Bērns taču mācoties lasīt, nevis ir garīgi nepilnīgs. 
Nu, šis nav mans viedoklis, tikai pieminu, ko par pirmajām lasāmgrāmatām esmu dzirdējusi! 

Tāpēc vēl jo vairāk priecājos par Bikibukiem! Pirmās sešas šīs sērijas grāmatiņas mums uzdāvināja. Mazas, mazas grāmatiņas, katrā viens dzejolītis. Citi (kā šis par Pieciem kaķiem) man zināms, citi - ne tik zināmi, bet visi īsi. Katrā lappusē maksimums viena rindiņa, līdz ar to pietiekami vienkārši, lai tikko lasīt iemācījies cilvēks tiktu galā, tai pat laikā - pietiekami izaicinoši un noteikti - laba literatūra. 



Kad pāris reižu izlasīts, dzejolītis it kā pats no sevis arī paliek prātā (tiem, kas jau sāk gatavoties Ziemassvētkiem... ;)).

Lai rokas un prāts būtu līdzsvarā: taisām piecus kaķus! (Galu galā nācās taisīt 10 kaķus, jo katram, protams, vajag SAVUS 5 kaķus.)




Kaķiem nepieciešams:
  • tualetes papīra rullīšu iekšiņas;
  • guašas;
  • krāsaina dzija ūsām un astēm;
  • līmlente;
  • pielīmējamās actiņas (var, protams, iztikt bez un acis uzzīmēt pats!).

Rullīša augšdaļu ieloka, izveidojot austiņas. Nokrāso ar guašām. Kad viss nožuvis ar līmlenti (vai citādi) pielīmē actiņas, ūsas un astes. 



Astes taisījām uzpinot dzijas pīnīti. A tika galā pilnībā pati. Pē es palīdzēju. 




Kādas grāmatas jūsu lasītiesācēji lasa?


Paldies par jūsu komentāriem!



1 komentārs:

  1. Wow! Sāka lasīt! Apsveicu!
    Par lasāmām grāmatām gan neko nemāku ieteikt, jo mēs pagaidām tikai lēnām ejam lasīšanas virzienā!

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...