trešdiena, 2014. gada 4. jūnijs

Attaisīt/aiztaisīt groziņš

Kā jau solīts - šis un tas arī pašiem mazākajiem. Lai gan kas kuram mazs. Tāpēc uzreiz paskaidroju - uzskatu, ka patiešām pavisam mazajiem (līdz 1/2 gadiņam) vajag mammu un tēti, daudz smaidu, daudz pieniņa un miega. Lielākoties viss pārējais ir lieks. 

Kad bērniņš pats sāk interesēties par pasauli, tad pats arī parāda, kas nepieciešams. Tā nu manā pieredzē visiem bērniem visinteresantākās ir reālas lietas virtuvē un vannasistabā. Ja kaut ko izdodas attaisīt un izbērt -- laime pilnīga! :) Tāpēc, lai vilks paēdis un kaza dzīva - groziņš ar īstām lietām, ko attaisīt un aiztaisīt, bet mamma nedusmojas.


Nepieciešams grozs vai kāda kaste un dažādi atverami trauciņi. Mūsu groziņā ir tukša šķidro ziepju pudele, krēma bundžiņa, plastmasas ola, mazmazītiņa ievārījuma burciņa, guaškrāsu trauciņš un kaut kas kā tiešo mērķi pat nepateikšu. Svarīgākais - lai būtu vāciņš, ko attaisīt un aiztaisīt. 


Kā redzams, nomācošs plastmasas pārsvars. Sākumā mēģināju grozā likt "īstākus" materiālus - stiklu un kartonu. BET - stikls plīst uz "urrā"!! Mazā burciņa ir kaut kā vēl izdzīvojusi, bet daudzi citi trauciņi gan ne (Mazais K pamanījās saplēst pat stikla garšvielu trauciņu, to garo, biezo no Santa Maria!!! pasakiet man - kā?? :) ). Tā nu stiklu bērnistabā neatzīstu. Arī kartons ļooooti ātri beidzas. Plastmasa rullē! ;)

Lai uzdevums šķistu interesantāks, katrā vai dažos trauciņos var ielikt kādu mazu lietiņu. Trauciņš pakustinot grabēs, un motivācija dabūt to vaļā būs vēl lielāka. 





Priekšmetus groziņā ik pa laikam var pamainīt. Svarīgi, protams, arī sākumā parādīt, kā katrs trauciņš attaisāms un aiztaisāms. To jādara lēnām, mierīgi, rūpīgi, pa vienam. Kad pieticis vai apnicis darboties, svarīgi visus trauciņus salikt atpakaļ groziņā un groziņu tā vietā. Ne jau vienmēr bērns pats to atcerēsies darīt, bet pozitīvā veidā katrreiz no jauna atgādinot ("pozitīvā veidā" - t.i., ar smaidu uz lūpām un balsī teikt: "Saliksim visu atpakaļ."), iemācīsies gan un darīs to ar prieku! Saku no pieredzes. 





Priecīgu darbošanos jūsu mazajiem!



Paldies par jūsu komentāriem!



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...