trešdiena, 2016. gada 20. aprīlis

Universāls mācību līdzeklis - gaismas kaste

Šodien gluži jauna pieredze - vadīju semināru pirmsskolas un sākumskolas skolotājām kādā Rīgas skoliņā par gaismas kastes lietošanas iespējām. Šķiet, ka veicās itin labi - atsauksmes visnotaļ pozitīvas, par ko man ĻOTI LIELS PRIEKS. :)





Seminārā pārrunājām, kas īsti ir gaismas galds, kā tas tiek lietots, kādās jomās tiek izmantots, ar kādiem materiāliem varētu darboties. 

Gatavošanās procesā daudz jauna uzzināju arī pati un jāsaka - ko tik cilvēki neizdomā!!! Tik daudz iespēju un variantu. Atradu uzdevumus gandrīz jebkurai tēmai - burtiņu mācīšanās, rakstīšana, rēķināšana, fizika, ķīmija, mūzika, dabas mācība un vēl, un vēl. Gaismas kaste tiešām ir universāls mācību un rotaļu līdzeklis, kombinējama ar jebko. Turklāt bērnus piesaista jau pati par sevi, bez visa, ko var uzlikt virsū. 

Domāju, ka piekritīsiet, ja teikšu: gaisma ir kaut kas īpašs. Ne tik vien bērniem, arī pieaugušajiem. Jau pašā iesākumā viena no pirmajām lietām, ko Dievs darīja - radīja gaismu un nošķīra to no tumsas. Mēs gaidām pavasari un garākas, gaišākas dienas. Ar skumju nopūtu secinām, ka novembrī tumšs paliek jau trijos dienā. Gaišajos rītos vieglāk pamosties. Gaismā visas lietas skaidrāk redzamas. Pat maza gaismiņa dara telpu omulīgāku. 

Tāpat arī gaismas kaste dara mācīšanos vieglāku. Tas tiešām ir fakts. :)


* Gaismas kaste izgatavota www.piuka.lv



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...