sestdiena, 2016. gada 3. decembris

Citāda dāvana

Ir atkal klāt tas dullais laiks, kā dēļ jau vairākus gadus iztiekam pilnībā bez Ziemassvētku dāvanām. Pirmkārt un galvenokārt, gan dāvanu nav tāpēc, ka svinam Jēzus Kristus dzimšanas dienu, un dzimšanas dienās taču dāvanas saņem jubilārs, nevis viesi, vai ne? Taču otrs lielākais iemesls ir tas trakums, kas notiek veikalos decembra mēnesī... Ui, ui, ui! Tas nav priekš manis. Tomēr nu ir pienācis tāds gads, kad bērniem pēkšņi negaršo burkāni (jo skolā NEVIENS neēd burkānus!) un vajadzīgs tieši tas "..." (neizrunājamais) lego, kāds ir tam puikam manā grupiņā, kuru tu nepazīsti. Nu jā. Un skolā un bērnudārzā visiem ir eglītes un dāvanas zem eglītēm. Tagad mūsu pašu rokās vien šo situāciju atrisināt.. Kā vienu no iespējām atrodu šo. Oriģināli, mīļi, skaisti un nav jādodas uz lielveikalu, lai sagādātu!


“Centrs Dardedze” aicina sagādāt saviem mīļajiem “Citādu dāvanu”

Jau otro gadu pirms Ziemassvētkiem notiek akcija “Citāda dāvana”, kuras laikā ikviens tiek aicināts nosūtīt saviem tuvajiem cilvēkiem sirsnīgu vēstuli no Ziemassvētku vecīša apmaiņā pret ziedojumu “Centrs Dardedze” darbam bērnu aizsardzībā pret vardarbību.

“Lai  gan Ziemassvētkos esam raduši dāvināt lietas, dāvanas var būt arī citādas. Mēs aicinām pārsteigt savus mīļos ar vēstuli un uzdāvināt viņiem labus vārdus, kam ikdienā, iespējams, nepietiek laika. Un vienlaikus ieguldīt lielākā mērķī - ziedotie līdzekļi tiks veltīti darbam, lai izglītotu sabiedrību vardarbības novēršanai un palīdzētu no vardarbības cietušiem bērniem. Mēs ticam, ka lielākā dāvana, ko varam dot mūsu bērniem, ir droša bērnība,” uzsver “Centrs Dardedze” vadītāja Liena Krūmiņa.

Lai Ziemassvētku vecīša vēstule būtu īpaša un personiska, “Centrs Dardedze” mājaslapā (www.centrsdardedze.lv/davana) sūtītājs var īsumā aprakstīt vēstules saņēmēja labos darbus, kā arī izvēlēties sev tīkamāko vēstules dizaina variantu. Vēstuļu vizuālais noformējums šogad tapis sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas apakšnozares ilustrācijas klasi, savukārt vēstuļu izsūtīšanu nodrošina Abonēšanas un piegādes centrs ACD.

Visi akcijas laikā ziedotie līdzekļi tiks veltīti darbam bērnu aizsardzībā – palīdzībai no vardarbības cietušiem bērniem, izglītojošām atbalsta grupām sociālā riska vecākiem, no vardarbības cietušu bērnu interešu aizstāvībai, kā arī praktiskām apmācībām bērniem, pusaudžiem, vecākiem un speciālistiem (skolotājiem, policistiem, mediķiem u.c.). Ziemassvētku akcija notiks līdz 31.decembrim.


Nodibinājums „Centrs Dardedze” sniedz atbalstu bērniem, kuri cietuši no seksuālas, fiziskas, emocionālas vardarbības vai novārtā pamešanas, kā arī veic bērnu, vecāku, skolotāju un citu speciālistu apmācības par bērnu emocionālās attīstības, audzināšanas un drošības jautājumiem.



2 komentāri:

  1. Zane, man arī ļoti patīk šāda pieeja, kas liek atcerēties par garīgajām vērtībām. Mūsmājās tomēr parasti ir dāvanas, dažkārt ļoti simboliskas, dažkārt biļešu veidā uz kādu pasākumu...
    Nezinu, kādā pasaulē dzīvoju... :D nē, zinu! Es vienkārši nekad daudz pa veikaliem nestaigāju, tāpēc, godīgi sakot, šis laiks man neliekas kaut kāds ārprātīgais. Jo dāvanu varu nopirkt gan parastā pārtikas veikalā, gan biļešu kasē, gan pasūtīt caur pakomātiem, kā tas būs šogad... :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Protams, es pilnīgi piekrītu, ka dāvanu var sagādāt dažādi. Par to jau arī ir šis ieraksts. :) Tomēr tas, kas notiek veikalos šai laikā, man izskatās pēc ārprāta. :D

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...