trešdiena, 2011. gada 28. decembris

Gardie sniegavīri!


Viena no mūsu Adventes laika aktivitātēm - supersaldu sniegavīru gatavošana! Jāatzīst, ka abām ar A tas mums sagādāja prieku un rezultātu varam baudīt vēl tagad. 

Ieraudzīju šos jautros vīriņus Flexible dreams blogā un uzreiz sapratu, ka jāiekļauj Adventes kalendārā! Izskatījās tik aicinoši. (Arī apraksts bija labs, izlasiet!)


Pagatavošanai nepieciešams gan patiešām daudz kas. Tātad:
  • Marshmallows (lielākā izmēra);
  • bambusa kociņi/iesmiņi, uz kā "uzdurt" sniegavīru;
  • saldie salmiņi rokām;
  • kādi cepumi platmalēm (mēs ņēmām tādus mīkstus cepumus ar želejas kārtiņu un šokolādes glazūru, izskatījās tieši kā cepures malas);
  • šokolādes končas "katliņam" (platmales virsiņa, mūsu izmantotās šokolādītes saucas "Ice chocolates" no Iki veikala; kā ieraudzīju, tā zināju, ka tās ir tieši tās, kas vajadzīgas!);
  • kādas mazas sarkanas vai oranžas konfektītes deguniem (mēs nogriezām mazus gabaliņus no sarkanajiem Haribo lācīšiem, citi iesaka sarkanos TicTac, kas nu kuram pieejams);
  • šokolādes glazūra acīm, mutei, pogām (uztaisījām no brūnā pūdercukura).


Vispirms uz bambusa iesmiņa uzdur 3 gabalus Marshmallows (vai četrus, bet domājot par ēdējiem - labāk jau tomēr ne vairāk kā 3... ).


Virsū uzver plakano, brūno cepumu un galā uzsprauž šokolādīti. Tad iestiprina "rokas" - salmiņus un degunu. Mēs vispirms attiecīgajās vietās ar nazi iegriezām gropītes, lai vieglāk iestiprināt gan salmiņus, gan degunu.


Ar šokolādes glazūru uzzīmējām acis, muti un podziņas. Sākumā mēģinājām ar mazu špricīti glazūru uzspiest, bet tas īsti labi nestrādāja - šķiet, glazūra bija par biezu špricītei. Bet ja taisa šķidru, tā tek nost. Tā nu vienkārši pamērcējām špricītes galu glazūrā un zīmējām, kā ar pildspalvu.


Te nu viņi visi ir - mūsu gardie sniegavīri! Ēdām pie kakao, pakausējot uz sveces. Mmm...




Paldies par jūsu komentāriem!

1 komentārs:

  1. Šī ideja man ir jauna! Paldies par ierosmi! Tiešām izskatās jauki un varu iedomāties, kā tie garšo!:)

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...