otrdiena, 2012. gada 3. janvāris

Sniegpārsliņu pāru meklēšana ar palielināmo stiklu

Šai ziemas sezonā tik ļoti pietrūkst sniega! Varbūt tāpēc daudzi no mūsu uzdevumiem ir par sniega un sniegpārsliņu tēmu. Lūk, vēl viens - sniegpārsliņu pāru meklēšana ar palielināmo stiklu!

Pirmo reiz' izlasīju par šo uzdevumu My Montessori Journey blogā, bet tas bija vasarā vai pavasarī un uzreiz neradās nedz iespēja, nedz vajadzība to realizēt. Taču tagad par to atcerējos un sameklēju vēlreiz. Mana versija gan nedaudz atšķiras no tur aprakstītās.


Ar Google meklētāja palīdzību sameklēju sniegpārsliņu attēlus, izdrukāju 2 eksemplārus - vienu parasta lieluma (kāds nu tur bija) un otru pārkopēju Word'ā, samazināju līdz mazām, mazītiņām sniegpārsliņām un tad izdrukāju. Uzlīmēju uz vienāda lieluma melna kartona plāksnītēm gan lielās, gan mazās sniegpārsliņas. NElaminēju. (Reiz kādā vietnē izlasīju par laminēto materiālu kaitīgumu - principā tā pati plastmasa jau ir, vai ne? - un padomāju, vai tiešām man nepieciešams visu laminēt? Sapratu, ka priekš "mājas lietošanas" tīri labi var iztikt tāpat. Un nelaminēju. Dažiem materiāliem gan tas tomēr ir nepieciešams. Bet ne šim.)

Pievienoju palielināmo stiklu (kārtējais Tiger atradums, par 1 Ls, nav gan diez ko "ass", teikšu godīgi, bet priekš šāda uzdevuma pietiek). Un gatavs!

A izmēģināja dažādus veidus - pavērsa palielināmo stiklu no vienas puses un no otras, mēģināja saskatīt tāpat, mēģināja minēt..


Kad paskaidroju, ka jo tālāk no attēla paceļ palielināmo stiklu, jo lielāku rāda, izmēģināja arī šādi. :)





Paldies par jūsu komentāriem!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...