otrdiena, 2012. gada 14. februāris

Sirsniņas - uz sienas, aploksnē un mutē

Sirsniņdienas priekšvakarā (jo šobrīd ir vēl priekšvakars) vēlos padalīties arī ar mūsu sirsniņdarbiem. 

1) Sirsniņu aplikācijas. 
Pagājušogad daļēji par godu Valentīndienai, daļēji burta "S" nedēļas ietvaros taisījām daudz daudz sirsniņu aplikāciju. Un visu, protams, rozā. Krāsu dažādībai atļāvos gan piejaukt nedaudz sarkanu un lillā. :) 
Visi dzīvnieciņi noskatīti Make and takes. 


Vispirms izgriezu daudz sirsniņu. Sāku vienkārši lapu pārlokot uz pusēm, un tad tik turpināju no pārpalikumiem griezt, līdz neko vairs nevarēja izgriezt. Rezultātā iegūstot ļoti dažādu izmēru izejmateriālu. :) Un tad līmējām. Lielākoties jau norādīju, kas un kur līmējams, jo gribējās, lai izskatās pēc kaut kā. Tagad gan droši vien ļautu meitiņai līmēt pēc sirds patikas! 
Rezultāts rotāja viesistabas sienu vēl arī kādu laiku pēc mīlestības dienas. :)

Un te arī tuvāks skats uz katru atsevišķi:











2) Apsveikums mīlestības un draudzības dienā.

Dažas no gatavajām kartiņām.

Otrs projektiņš, ar ko vēlos padalīties tapis šogad: kā jau liecina nosaukums, tie ir apsveikumi Valentīndienā. Iedvesmojoties no kādas mazas meitenes, kam patīk saņemt vēstules, bija iemesls kādu arī uzrakstīt/uztaisīt. (Varbūt arī jūs vēlaties sagādāt un saņemt prieku? Meklēt šeit! :))

Kartiņas pagatavojamas šādi:

- ar zīmuļu asināmo "uzasina" krītiņus (vismaz izskatās tas tā, bet šai gadījumā tieši "miziņas" ir galvenais un vajadzīgais produkts; turklāt svarīgi, lai krītiņi būtu kvalitatīvi, jo "švakie" krītiņi nekūst un atstāj tikai neglītus plankumus - pārbaudīts!);


- miziņas izkārto uz kartiņām (mana doma bija veidot sirsniņas, bet A gribēja vienkārši izkaisīt, tad nu taisījām abējādi!)

 

- un visbeidzot kartiņas caur cepamo papīru izgludina (pēc pieredzes saku, ka cepamais papīrs jāliek gan virsū, gan apakšā, citādi vasks izspiežas arī caur apakškārtu un atstāj taukainu pleķi; turklāt iesaku arī gludināmo dēli vai jebkuru virsmu, uz kā gludināt, iepriekš labi nosegt ar avīzi, jo sīkās vaska drupačiņas pamanās nonākt visur; svarīgi arī gludekli tikai uzlikt un noņemt, nevis slidināt pār kartiņu, jo tad - ja slidina - krāsas saplūst cita ar citu un rezultāts ir nekāds).


Uzmanību! Šī lieta ir "lipīga". A kā sāka, tā gribēja taisīt vēl. Un vēl. Un vēl. Nu jau ir tapuši apsveikumi visiem mīļajiem cilvēkiem... :)

Un vēl kāda lieta - zinu, ka tas ir slikti, bet... Skaidri atceros, ka kaut kur par šo lasīju, tikai kur - jau atkal nezinu. Tas nav tīšām. Es vienkārši daudz lasu.


3) Sirsniņas mutē!
Tiem, kam garšo saldumi: zefīrs šokolādē all made by A!


A pati grieza Marshmallow'us, pati lika trauciņos, pati kausēja šokolādi un rezultāts ir garšīgs. :) (Receptes principā nav, ir tikai gabaliņos sagriezti Marshmallow, salikti šokolādes formiņā, pievienotas žāvētas dzērvenes un smalcināti rieksti, viss pārliets ar izkausētu šokolādi un atdzesēts ledusskapī.)




Priecīgu jums visiem šo it kā jau ne ar ko ne īpašo, bet tomēr patīkamo mīlestības un draudzības dienu! 




Paldies par jūsu komentāriem!



1 komentārs:

  1. Ar gludekli tiešām izskatās, ka izdodas labāk izveidot sirsniņas no "sarīvētiem" krītiniem!:)

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...