ceturtdiena, 2012. gada 19. aprīlis

Spēlēsim skolu - 2


Otro Spēlēsim skolu! nodarbību iesākām ar atkārtojumu par planētām. Un turpinājumā vienu no tām pētījām sīkāk. Uzminiet nu, kuru? :)






Protams. Mūsu planētu Zeme. Izmantojot paštaisītu "smilšpapīra" globusu skatījāmies, kāda Zeme ir. Ir ūdens un ir sauszeme. Ūdens ir vairāk kā sauszeme. Daudz vairāk. Apmēram 75% no visas Zemes virsmas ir ūdens.






(Šādu globusu pavisam viegli pagatavot pašam. Par pamatu ir ņemts parasts balons, aplīmēts ar PVA līmi un avīžu strēmelītēm, nokrāsots zils. Lai puslīdz precīzi attēlotu kontinentus, izdrukāju tos uz A3 papīra - ar manu acumēru izskatījās, ka tāds varētu "iet apkārt" balonam - izgriezu un pielīmēju atbilstošajās vietās. Tā kā vajadzīgajā brīdī smilšu mājās nebija, aplīmēju/apkrāsoju kontinentus ar mannu, kas bija sajaukta ar brūno krāsu. Ja būtu bijušas smiltis, noteikti lietotu tās! Šeit arī links uz kādas citas ģimenes paštaisīto globusu, pēc kura vadījos taisot savu.)


Tālāk skatījāmies, cik daudzos dažādos veidos ūdens un sauszeme savienojas. Šim nolūkam izmantojām vēl vienu no Montessori materiāliem - Ūdens un zemes formas.



(Kā Evelīna to pagatavoja varat izlasīt šeit un kā lietojams - šeit! :) Arī mūsmājās ir tapis tāds pats. Vienīgi veidošanas masu uzreiz ņēmu brūnu, līdz ar to nekas vairs nebija jākrāso! Un izdarīt patiešām nav sarežģīti.
No praktiskā pārgājām uz abstrakto, pārrunājot, kas tad to visu ir radījis un kam Zeme pieder. Mācījāmies Bībeles pantu:

"Tam Kungam pieder zeme un viss, kas to piepilda,
 zemes virsus un viss, kas uz tā dzīvo."
(Psalmi 24:1)


Pēc tik liela darba liels bija arī izsalkums! Labi, ka mammas arī par to bija padomājušas... :) "Sāļajā" - sausmaizītes ar zilu sieru (vai parastā dienā jūs tādas ēstu?.. :) ).


Galda vidū izlikām apskatīto Zemes un ūdens formu kartītes un katrs uz savas sausmaizītes kādu no tām attēlojām. (Siers ir zils, jo samaisīts ar pāris pilieniem zilās pārtikas krāsas.)


Sausmaizīte - "sala".

 Un zili zaļa ķirbju kūka "saldajā"!





Labu apetīti! :)



Saistītie raksti:





Paldies par jūsu komentāriem!




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...