trešdiena, 2012. gada 13. jūnijs

Zemes un ūdens formas

Par šo tēmu jau daudz rakstīts un tomēr vēl mazliet paturpināšu...

1. Zemes un ūdens formas ir viens no viegli pašam pagatavojamajiem Montessori materiāliem. Arī mēs tādu uztaisījām. Pēc Evelīnas parauga/apraksta (Zemes un ūdens formas - pagatavošana).


Sala un ezers.


Salu grupa un ezeru grupa.
   
Līcis un zemesrags.


Zemes strēle.

(Attēlos nav redzamas visas formas, fjords, pussala un jūras šaurums iztrūkst.)

Lielākā atšķirība no Evelīnas aprakstītā - savas formas uzreiz taisījām no brūnās veidošanas masas, līdz ar to nebija jākrāso. Un pielīmēju galu galā (kad viss cits bija izmēģināts un atzīts par nederīgu) - ar paklāju līmlenti, abpusēji lipīgo. Tā vienīgā spēja un joprojām spēj izturēt gan ūdeni, gan sauli, gan Pēterīti... :)

2. Arī par to, kā šādas kastītes lietojamas, Evelīna sniegusi izsmeļošu info - Iepazīstam zemes un ūdens formas.

3. Tā kā Zemes un ūdens formas bija mūsu tēma gan otrajā, gan nedaudz trešajā Spēlēsim skolu! nodarbībā, arī pa nedēļu mājās turpinājām darboties.

Likām kopā 1D, 2D un 3D (vai kā nu tur sanāk, varbūt kaut ko sajaucu :) ), t.i., zemes/ūdens formas, smilšpapīra kartes (ko arī pati izgatavoju uz kartona plāksnītēm pielīmējot attiecīgi izgrieztu smilšpapīru) un fotogrāfijas (ko laipni sagādājā Evelīna :), atlika tik līdz darbnīcai aiziet...).




Foršākā daļa, protams, ir laistīšanās ar zilu ūdeni...





Lai pieredze spilgtāka, Anniņa izveidoja arī pilnīgi savu jūras šaurumu - uz papīra šķīvīša aptuveni uzzīmēju vēlamo formu, tad A pielipināja zilu (ūdens) un baltu (sauszeme) plastalīnu un baltajā sabakstīja griķus (būtu bijis labāk ar brūnu plastalīnu baltā vietā, bet kā jau mēdz būt - kad vajag, nevar atrast! Vai viņi vispār ražo brūnu PlayDoh???).

Process.
  
Gala rezultāts.

Vēl par šo gribu teikt - Anna joprojām ik pa laikam izvēlas padarboties tieši ar zemes un ūdens formām. Bet tā jau vispārzināma patiesība - nenogurstoši var skatīties uz trīs lietām: kā ūdens tek, kā uguns deg un kā citi cilvēki strādā! :)



Paldies par jūsu komentāriem!




3 komentāri:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...