ceturtdiena, 2012. gada 27. septembris

Mūsu grāmatu stūrītis

Kas gan tā par bērnu istabu bez grāmatu stūrīša, vai ne? Biju daudzos blogos un citās vietnēs redzējusi tik skaistas bērnu istabas un grāmatu stūrīšus. Un ļoti gribēju tādu īpašu vietu arī mūsu bērniem. "Pēdējais piliens" bija šis grāmatu stūrīšu apkopojums (no sirds iesaku paskatīties, ja ne iedvesmai, tad vismaz acu papriecēšanai..). Tāpēc: (cieši blakus mūsu kokam) grāmatu stūrītis. (Patiesībā - koks pat ir daļa no tā.)



Man ļoti patika (un joprojām patīk!) doma par grāmatu plauktu, kur grāmatas liek tā, lai redzami vāciņi. (Un no pieredzes saku - tas tiešām strādā. Bērni daudz vairāk prasa, lai palasu kaut ko priekšā kopš grāmatas izkārtotas šādā plauktā.) Tā nu kādu dienu pie tāda plaukta tikām!




Veikalos atrodamie īsti neatbilda nedz izskata, nedz cenas ziņā manam ideālajam variantam. Tad nu pie darba ķērās vīrs un uztaisīja pats. (Plaukts izgatavots no finiera atgriezumiem, kopā izmaksāja vien 6 Ls.)

Grāmatas izkārtotas bez kādas īpašas sistēmas. Sākumā gan "man bija plāns" - likt gadalaikam vai Spēlēsim skolu! vai vēl kādām aktivitātēm atbilstošas grāmatas, bet A jau pirmajā vakarā visu pārkārtoja pa savam. Tā nu tagad viņa pati ik pa brīdim kādu grāmatu nomaina ar citu.


Tā kā plauktā, protams, nevar salikt VISAS grāmatas, tad pārējās stāv rotaļu auto kravas kastē turpat, zem plaukta. Vēl atsevišķā kastē saliktas krāsojamās un uzdevumu grāmatas (lai ērtāk atrast meklēto). 

Tāds mans stāsts par book nook love. ;) Mammas smaids Evelīnas stāstu (un zinātnisko pamatojumu :) ) varat izlasīt šeit.



Paldies par jūsu komentāriem!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...