ceturtdiena, 2013. gada 5. septembris

Pastkaršu ceļojums


Šai informācijas un internetizācijas laikmetā man joprojām ļoti patīk saņemt ĪSTUS pasta sūtījumus, ĪSTAS vēstules un pastkartes. Tā nu - likumsakarīgi - izlasot ziņu par pastkaršu apmaiņu pirmsskolniekiem, uzreiz pieteicos!

Teach Preschool

Pastkaršu apmaiņu pirmsskolniekiem jau ceturto gadu rīko bloga Teach Preschool komanda. Aicināta piedalīties ir jebkura pirmsskolas vecuma bērnu grupiņa bērnudārzos vai mājas skolās. Un no pieredzes varu teikt, ka pietiek arī ar vienu ģimeni ar pirmsskolas vecuma bērniem.. :) Jā, piedalījāmies jau pagājušo gad' un nevienam nekādi iebildumi neradās. Arī pretī saņēmām dažas pastkartes no ļoooti līdzīgām ģimenēm. 



Visi, kas pieteikušies, tiek sadalīti grupiņās pa 12 vai 13. Teorētiski paredzēts izsūtīt vienu pastkarti katru nedēļu, sākot jau septembrī un tā līdz Ziemassvētkiem. Realitātē, kādā brīdī izsūtīju visas atlikušās 7 vai 8, jo cilvēki sāka satraukties, ka kaut ko neesot saņēmuši... Un arī mēs nesaņēmām visas paredzētās pastkartes, tomēr pietiekami, lai nezaudētu prieku par katru jaunu ziņu. :) 

Vispersonīgāk uzrunāja pastkarte no ģimenes Austrālijā, kurā uz to brīdi auga 4gadīga meitiņa, 2gadīgs puika un tika gaidīts vēl viens mazulītis... :) Uzminiet nu! - neilgi pirms Ziemsvētkiem viņi sagaidīja savu meitiņu Ellu! Man šķiet pilnīgi neticami, ka pretējā pasaules pusē ir tik līdzīga ģimene. Arī tagad turpinām kontaktēties Facebook'ā un - vēl neticamāk - nesen pie viņiem viesojās draugi no Āfrikas, kuru meitiņu sauc Zane! :D Crazy!!

Šo pastkaršu apmaiņu izmantoju arī ģeogrāfijas mācīšanai savai A. Pie korķa tāfeles piestiprinājām pasaules karti. Katrreiz, saņemot jaunu paskarti, sameklējām kartē vietu, no kurienes tā atceļojusi, un piestiprinājām kartiņu pie tāfeles. 




Arī šogad Teach Preschool rīko pastkaršu apmaiņu. Tai vēl varat pagūt pieteikties. Kas zina, kādi atklājumi sagaida jūs! 


Paldies par jūsu komentāriem!



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...