sestdiena, 2013. gada 28. decembris

Pēdējā brīža ballīte 3gadniekam - "Lauku sētā"

Gads teju, teju būs atkal cits. Jaunas lietas, jauni piedzīvojumi (cerams) priekšā. Bet ir 2 ballītes, par ko vēlos pastāstīt vēl šogad. Pašās gada beigās abi mūsu puiši svin dzimšanas dienas, hronoloģiskā secībā par tām. 




Daudzo darbu un ikdienas sīkumu virpulī īsti nebija nedz iedvesmas, nedz laika sagatavoties lielā dēla 3 gadu jubilejai. Tad nu gluži kā glābējzvans nāca draudzenes Evelīnas ideja - lai iet "Lauku sēta"! O, jā! Tas der. :) (Piuka.lv sakarā un dažādu pēdējā laika montessori aktivitāšu sakarā lauku sēta jau kādu brīdi mūsmājās ir aktuāla.)  Tā nu tapa pēdējā brīža ballīte 3gadniekam - "Lauku sētā". 

Ielūgums
Iedomājieties - NEBIJA! :) Tik vien, kā e-pastisks uzaicinājums. Labi, ka mums ir tik labi draugi, kas gatavi nākt vienmēr, pēkšņi un (ne)gaidīti! ;)


Dekorācijas
Šoreiz par dekorācijām parūpējās mans iecienītais veikals Tiger - 10 m gara papīra karodziņu virtene tikai par 1Ls (rakstu tikai, jo iedomājoties vien, cik daudz laika un darba man prasītu to uztaisīt pašai... salīdzinot ar to, 1Ls ir tiešām TIKAI 1Ls!! :) ). Tas arī mans novembra "mēneša pirkums"! 



Cienasts
Kā jau pēdējā brīža ballītei pienākas - pēdējā brīža cienasts. Pica! Kam gan negaršo pica? Arī kādi dārzeņi, auglīši un, protams, kūka!


Izklaides
--> Uzmanību, pazudis!
Viesiem ierodoties, mūsu rotaļu lauku sēta gan bija uz vietas, bet tās iemītnieki - pazuduši... Tad nu katrs viesis saņēma kāda pazudušā foto un devās to meklēt. 





(Dzīvnieku figūriņas bija paslēptas kaut kur istabā, katram bērnam bija jāatrod tikai viens dzīvnieciņš, tieši tas, kas uz bildes! Ja atrada kādu citu, neko nedrīkstēja teikt. Kartiņas ar dzīvnieku attēliem sagatavoju pati - no Schleich mājas lapas izkopēju vajadzīgās bildītes un izdrukāju.)


--> Ko Tu atradi?
Noslēpumainā maisiņa variācija - maisiņā salikti dažādi dzīvnieki, bērns neskatoties liek roku maisiņā, izvēlas vienu, kārtīgi aptausta un tad cenšas atminēt, kas tieši tas ir. 




--> Atpazīsti dzīvnieku balsis!
Evelīna laipni piedāvāja sagatavot un vadīt (un es ar prieku pieņēmu!) Lauku dzīvnieku balsu atpazīšanas spēli: jau iepriekš bija sagatavots fails ar dažādu dzīvnieku balsīm, kā arī attēlu virtene ar attiecīgajiem dzīvniekiem atskaņošanas secībā. Visi dalībnieki sasēdās aplī, katram bija vismaz viens dzīvnieciņš. Dzirdot attiecīgā dzīvnieka skaņu, tas bija jānoliek pie līnijas. Beigās pārbaudījām rezultātus. Interesanti, kā stārķis dažkārt var izklausīties pēc kaķīša un cūka pēc stārķa... Jāatzīst, ka pie dažiem arī pati saminstinājos. ;)







--> Atrodi pāri!
Vēl kāda spēle, kas, mammām neizprotami, bērniem ļoti patika - atrodi sev pāri! Katrs dalībnieks izvilka kartiņu ar kāda dzīvnieka attēlu, visas kartiņas bija pa pāriem (attiecīgi arī spēlētāju skaitam jābūt pāra). Savu kartiņu citiem rādīt nedrīkst. Atdarinot attiecīgā dzīvnieka skaņu jāatrod savs pārītis (t.i., ja esi izvilcis cūkas bildīti, staigā apkārt rukšķēdams un vienlaikus klausies, kurš vēl rukšķ). Kad visi pārīši atradušies, samaina kartiņas un sāk no jauna!



--> Kas es esmu?
Viens no spēlētājiem izvelk kādu kartiņu, bet pats neskatās, pieliek pie pieres tā, lai citi var redzēt. Viņš drīkst uzdot pārējiem jautājumus, bet tikai tādus, uz kuriem var atbildēt ar "jā" un "nē". Piemēram, vai es esmu putns? vai es esmu liels? vai es esmu brūns? utml. Pārējie attiecīgi arī atbild. Mērķis - atminēt, kāda dzīvnieka kartiņu ir izvilcis! 


--> Balonu dzīvnieciņi
Sakarsušo prātu atvēsināšanai - mierīga balonu pūšanas un locīšanas aktivitāte. Uzdevums - no garajiem baloniem izveidot kādu dzīvnieciņu. Mums gan, laikam, baloni nebija tie labākie... Lielākā daļa saplīsa, vēl nepiepūsti. Tomēr katram pa sunītim galu galā sanāca! :)



Instrukciju atradu Google. Pieejamas daudz un dažādas. Izvēlies, ko vēlies! 


*   *   *


Protams, pēc pirmās, paslēpto dzīvnieku spēles, tā tika atkārtota dažādās variācijās vēl vairākas reizes (tika slēpts gan viens, gan vairāki, meklēja gan mammas, gan bērni, slēpa arī gan mammas, gan bērni). Un kad visas idejas izsmeltas, vienmēr var uzspēlēt "Mēmo šovu"!



Laiks iet, lietas nemainās. Lielāko daļu no šīm pēdējā brīža spēlēm atceros no savas bērnības. Tikai mazliet sagatavošanās un pēdējā brīža ballīte izdevusies! 





Priekā!



Paldies par jūsu komentāriem!



3 komentāri:

  1. Lieliska ballīte Jums bijusi! Un citiem pat īpaši rūpīgi plānotas ballītes nav tik interesantas un dažādām aktivitātēm piesātinātas kā Jums "pēdējā brīža" ballīte! :) Sveicieni puikām pagājušajās Dzimšanas dienās!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies par sveicieniem, Lauriņ! "Uz papīra" vienmēr viss citādāk šķiet. :)

      Dzēst
  2. Patika! Paldies! "Pāru"spēli noteikti izmantošu.

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...