pirmdiena, 2014. gada 24. novembris

Krūmiņu dienu Adventa kalendārs 2014

Pēdējā nedēļa pirms Adventa laika ir sākusies. Pašai mazliet neticami, bet arī mūsu Adventa kalendārs ir gatavs! Precīzāk - gatavs sarakstiņš ar lietām, ko varētu darīt, bet paša kalendāra kā tāda jau atkal vēl nav.. Nekas, vesela nedēļa priekšā! :) 

Šoreiz saplānot lietas pa dienām nemaz nebija vienkārši. Bērni aug, dažādās aktivitātes ārpus mājas kļūst arvien vairāk, kopīgs laiks mājās - arvien mazāk. Turklāt atrast kaut ko, kas derētu gan pirmklasniekam, gan tam, kas vēl pat nerunā, ir gana liels izaicinājums. Un ja to vēl pareizina ar 25x... Ai, ai. :) Lai vai kā - idejas ir un cerams, ka izdosies! 

*   *   *

Lūk, ko darīsim:


1. Pirmās sveces aizdegšana un stāsts
2. Putnu barotavu gatavošana - apelsīnu miziņas un sēklu formiņas
3. Apsveikuma kartiņu gatavošana - iedvesmai 1, iedvesmai 2, iedvesmai 3
8. Otrās sveces aizdegšana un stāsts
10. Saldējuma kociņu sniegpārsliņas - ģeometrija, leņķi, rotājumi
11. Marshmallow sniegavīri (jāparullē mazliet uz leju, lai ideju atrastu)
12. Pudeļbirstu eglītes + varētu papildināt ziemas ainavu ar kādiem no šiem tēliem
13. Ziemas kino vakars - reklāmas pauzei + kāda filma. Šķiet, ka šogad beidzot tiešām noskatīsimies Polar Express... :)
15. Trešās sveces aizdegšana un stāsts
18. Sniegpārsliņu likšana cimdiņos (un skaitīšana, protams)
22. Ceturtās sveces aizdegšana un stāsts


*   *   *

Ja brīnāties, ka mūsu kalendārā nav ne piparkūku cepšanas, ne sniegpārsliņu griešanas, ne dzejolīšu mācīšanās, tad gribu paskaidrot, ka bez tā visa jau nekādi!!! Būs sniegpārsliņas un būs piparkūkas. Taču iepriekšējo gadu pieredze rāda, ka iedvesma uz šīm lietām mēdz nākt pavisam negaidīti un, teiksim, dienu vai divas pirms aktivitāte iekļauta kalendārā. Sanāk tāda neveikla situācija - teikt, ka šodien necepsim piparkūkas, jo tas būs kalendārā rakstīts rīt?.. Lūk, tāpēc šīs labākās lietas atstātas iedvesmai un kalendārā iekļauti mazāk populāri darbiņi (vismaz mūsu ģimenē).


Esmu sagatavojusi lapiņas, ko likt kalendārā. Jāizdrukā, jāsagriež un jāsaliek katrā kastītē/zeķītē/cimdiņā pa vienai lapiņai. Ja vēlaties, varat tās lejuplādēt šeit:




Sarakstiņš ar visām aktivitātēm pieejams lejupielādei šeit:
Advente_aktivitates 2014 by Zane Krūmiņa



Iepriekšējo gadu Adventa kalendāri papildus iedvesmai:

Krūmiņu dienu Adventa kalendārs 2013
Krūmiņu dienu Adventa kalendārs 2012
Krūmiņu dienu Adventa kalendārs 2011


Veiksmīgu mums visiem sagatavošanos!



Paldies par Jūsu komentāriem!



2 komentāri:

  1. Klau, man Tev jautājums - kāpēc Jūs sveces aizdedzināsiet pirmdienās? Tradicionāli taču sveces aizdedzina Adventes vainagā svētdienās... Vai arī šī sveču aizdegšana nav saistīta ar Adventes vainagu?
    Paldies par jaunām idejām! Man arī tieši šobrīd top aktivitāšu saraksts! Varbūt kādu ideju aizņemšos arī no Tevis!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Kāpēc pirmdienās? Pirmā advente ir svētdienā, tad arī aizdegsim sveci. :) Šogad sanāk, ka 1.decembris ir pirmdienā, kas ir jau otrais cipariņš Adventa kalendārā, jo pirmā advente ir 30.novembrī. Ai, nu sarežģīti sanāk, bet tieši tāpēc savā tabuliņā (tas lejuplādējamais fails) ieliku gan numuriņus kalendārā, gan datumus, gan dienas. Lai būtu skaidrs, kad īsti ir svētdienas.. :) Veiksmi Tev kalendāru gatavojot! Es gan teiktu - uzmanīgi izvēlies aktivitātes... Mums pirms diviem gadiem sanāca tikai pusi no Adventa kalendāra izpildīt. Otrā puse ar svarīgākām lietām aizpildījās! ;)

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...