otrdiena, 2012. gada 27. novembris

Adventa kalendārs 2012

 
Pagājšnedēļ kāda veikala skatlogā ieraudzīju uzrakstu: "Līdz adventa sākumam 7 dienas!", un tas bija pagājšnedēļ!!! Nu atlikušas vairs tikai 4 dienas līdz pirmajai Adventes svētdienai. Laiks tik ātri, ātri iet! Šogad jo īpaši. ;) 






Ļoti gribās, lai adventa laiks mūsu ģimenē būtu īpašs. Vismaz nedaudz atšķirīgs no "parastām" dienām un laikiem. Tāpēc man jo sevišķi patīk doma par Aktivitāšu Adventa kalendāru. Tajā varētu būt arī kādi mazi saldumiņi, bet galvenais uzsvars - radošs vai citādi izklaidējošs uzdevums katrai dienai! Tad nu tagad steidzu to dabūt gatavu. Pats kalendārs vēl ir tikai tapšanas stadijā (un ļooooti ceru, ka līdz sestdienai paspēšu...). Taču jau tagad ar lielu prieku pastāstīšu, ko šajā gadā katrai decembra dienai esmu iecerējusi! :)


(Lielākoties idejas atrastas vai vismaz iedvesmotas kaut kur interneta plašumos! Mani joprojām nebeidz pārsteigt, cik daudz lielisku ideju ir cilvēkiem!! Dievs patiesi ir mūs brīnišķi radījis.)
 
Tad nu pie lietas. :)
Kas ir mūsu sarakstā?
  1. Plastalīna svecītes (ar tualetes papīra rullīšu iekšiņām un salvešu liesmiņām)
  2. Izkrāso piparkūku vīriņu (metamā kauliņa spēle) 
  3. Caurspīdīgas sniegpārsliņas 
  4. Vates piciņu sniegavīrs 
  5. Svētku kartiņas draugiem. 
  6. Cepsim piparkūkas!
  7. Papīra zvaigznes – rotājumi
  8. Paštaisīts sniega play-dough.
  9. Salmiņu eglīte.
  10. Ziemsvētku vārdu spēle
  11. Taisīsim papīra sniegpārsliņas!
  12. Olu kastīšu un vates sniegavīri
  13. Apsveikuma kartiņas kaimiņiem
  14. Piparkūkas ar "stikla" lodziņiem
  15. Putnu kārumi.
  16. Žurnālu eglītes 
  17. Eglīšu ciparu rinda
  18. Vaskā mērcēti čiekuri – rotājumi.
  19. Valriekstu čaumalu svečturīši/svecītes.
  20.  Tualetes papīra rullīšu sniegpārsliņas
  21. Cepsim piparkūku mājiņu!
  22. Korķu eglītes.
  23. Vates piciņu aitiņas un gani – Jēzus piedzimšanas ainiņa 
  24. Bībeles pants rāmītī!

(Uzspiežot uz katras dienas aktivitātes, atvērsies lapa, no kurienes ideja nākusi. Visbiežāk ir klāt arī foto, kas palīdzētu labāk saprast! :) )

 


Esmu arī sagatavojusi lapiņas, uz kurām katras dienas uzdevums norādīts. Tās likšu kalendāra kabatiņās.

Ja līdz sava kalendāra gatavošanai vēl neesat tikuši un kaut kas no šī šķiet interesanti, piedāvāju 2 failus lejuplādēšanai:


Kartītes adventa kalendāram


Ja tu vēl plāno savu kalendāru, iedvesmai varbūt noder mūsu pagājušā gada Adventa aktivitātes:

Vari ielūkoties Mammas smaids Evelīnas stāstā par Adventi:

Nekas nav nokavēts arī tad, ja lasi šo jau pirmajā vai otrajā decembra sestdienā! Manas kartītes ir numurētas katrai dienai, tomēr lielākoties neprasa "baigo" sagatavošanos. Taču, lūk, kāda cita māmiņa Zane ir sagatavojusi uzdevumus, ko iespējams brīvi pielāgot jebkurai dienai: 

 Lai mierīgs šis pirms-Adventa laiks!



Paldies par jūsu komentāriem!




9 komentāri:

  1. Izkrāso piparkūku vīriņu- ļoti laba spēle! Jau izprintēju un noliku pa ķērienam! Paldies par tik plašu aktivitāšu apkopojumu!:)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man ar' tā spēle patīk! :) Un ceru, ka bērni būs ar mani vienisprātis..

      Dzēst
  2. Paldies par idejām! Foršas!
    Ar interesi gaidīšu, kā jums sanākušas līmes sniegpārsliņas. Mēs tikko taisījām. Vispār ļoti grūti, lai sanāktu kaut kas izskatīgs :) Es tā sapratu, ka jātaisa ĻOTI lielas, lai kaut cik izskatītos pēc pārsliņām, savādāk līme ļoti plūst un viss zīmējums pārvēršas vienā lielā peļķē. Bet tas laikam treniņa jautājums.
    Lai veicas!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies par jaukiem vārdiem! Šodien taisījām līmes sniegpārsliņas un pagaidām šķiet, ka sanāca gluži labi. :) Maziņas gan tās nebija. Tādas "normālas". Varbūt viss no līmes atkarīgs? Mūsējā ir diezgan bieza.

      Dzēst
  3. Arī es esmu pateicīga par to, ka iedvesmo ar savu enerģiju darbojoties ar bērniem un vēl atliek laika padalīties ar citiem. Es izmantoju tavu 2011 kalendāru un tur vienā vakarā ir Ziemassvētku filma un popkorns, tad nu gribu vaicāt vai vari ieteikt kāda būtu laba filma, ko ar 6-gadīgo un 3gadīgo var skatīties Ziemassvētku laikā?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Šķiet, ka filmas gan tur nav.. ;) Tikai popkorns. Un tas pats jāver uz diega un jāveido virtenes eglītes rotāšanai! :)
      Par filmām - būs grūti ieteikt. Cenšamies bērniem pēc iespējas mazāk laika pie TV atvēlēt.. :) Varbūt "Ziemassvētku jampadracis"? Vai kāda jauka multene? Neko konkrētu tiešām neieteikšu.

      Dzēst
    2. paldies par ieteikumu :) Tikko apskatīju failu: 2012 kalendars pdf un tur ir izprintējamā kartiņa ar: Noskatīsimies Ziemassvētku filmu ēdot popkornu :)

      Dzēst
    3. Nu tik sapratu, ka radies pārpratums. Manā kalendārā patiešām nav kino, jūs lietojat Zanes Kārkliņas (un tā neesmu es :)) veidoto kalendāru, uz kuru biju ielikusi linku. Bet attiecībā uz kino - KidsGazette publicējusi Ziemsvētku filmu sarakstu www.kidsgazette.lv/article-9JRQ8V55-kino_vakars_gada_nogale
      Varbūt noder!

      Dzēst
  4. Nez vai šogad 4.decembrī jau varēs taisīt sniegavīru? :)

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...