ceturtdiena, 2016. gada 24. novembris

Bērni lasa: Vafeļu sirdis




Kas gan var būt labāk, kā ieritināties dīvānā un palasīt grāmatu tādā pelēkā un aukstā dienā kā šī? Tiešām nekas. Ja nu vien vēl krūzi siltas tējas kāds atnestu... :) Un vafeles. Vislabāk vafeļu sirdis. Ir neiespējami lasīt Marijas Parras grāmatu "Vafeļu sirdis" (izdevniecība Liels un mazs) un negribēt vafeles. 

Pirmā "Vafeļu sirdis" izlasīja Anna (8 gadi). Pēc tam vairākas dienas to vien dzirdēju, kā: "Man gribas vafeles. Mammu-u-u-u-u, es gribu vafeles! Uzcepsim vafeles? Nu kad tu uzcepsi vafeles??". Līdz tētis uzcepa meitai vafeles. 


Tagad lasu es. Lieliska no pirmās lapas! Ja vien tituls "Mana mīļākā grāmata" jau nebūtu aizņemts, šī noteikti varētu uz to pretendēt. Prasīju Annai kādu komentāru par grāmatu, uz ko saņēmu lakonisku atbildi: Patika. Kas patika? Patika kā Lēne un Trille sanesa dzīvniekus uz kutera un iztēlojās, ka tas ir Noas šķirsts. Komentāra beigas. :) 
Man šķiet, "Vafeļu siržu" šarms slēpjas niansēs un tādā smalkā humoriņā, kas vietām bērniem varbūt paslīd garām. Var būt. Piemēram, tad, kad Lēne un Trille spriež, ka būtu gan vareni, ja būtu kāds īsts laupītājs, pret ko cīnīties, un vectēvs gluži nevainīgi nosaka: "Uzaicināsim vectanti ciemos uz tēju." ... :D

Varbūt tieši tāpēc grāmata patīk gan mammai, gan bērniem - katrs tajā sadzird ko sev. ;) 

Vēl ir tā, ka lasu un salīdzinu ar saviem bērniem. Brīžiem nodomāju - fū, labi, ka tie nav manējie! :D Brīžiem atkal notikumi šķiet gluži reālistiski, lai jau rīt varētu notikt tepat pie mums. 


Šo noteikti varat likt savā Ziemassvētku dāvanu sarakstā, ja tāds jums ir! 


*     *     *

Pievienoju arī vafeļu recepti no mūsu omes krājumiem. Paredzu, ka var noderēt! :D

Nepieciešams:
  • 500 g margarīna
  • 10 olas
  • 2 glāzes cukura
  • 1 glāze piena
  • 2 glāzes miltu
  • vanilīncukurs (viena maza standartizmēra paciņa)

Izkausē margarīnu, mazliet atdzesē, taču tā, lai atkal nesacietē. Pa vienai, visu laiku maisot, pievieno olas. Svarīgi nesasteigt un tiešām pievienot pa vienai olai. Tad pievieno cukuru, pienu, miltus un vanilīncukuru. Mīklai jāsanāk šķidrai, tekošai.

Uzsilda panniņu un aiziet! Vafele gatava, kad kļūst zeltaini brūna (burtiski pāris minūtes, vai pat tikai 1 minūte). Gatavās vafeles var satīt tūtītēs vai rullīšos, vai atstāt vienkārši plakanas - kā patīk! Var ēst tāpat un var pildīt ar saldējumu, kādu krēmu vai augļiem. Ja vēlaties tīt, tas jādara gandrīz uzreiz, tiklīdz vafele noņemta no pannas. Jau pēc mirkļa būs par vēlu. ;)


Labu apetīti un labu lasīšanu!






Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...