otrdiena, 2017. gada 9. maijs

Brīvdienu sporta zāle Ulubelē



Tā kā vīru/tēti nekādi neizdodas pierunāt uz pašiem savu sunīti, sestdienās vai citās dienās, kas iegadās brīvas, abas ar Annu dodamies uz dzīvnieku patversmi "Ulubele", lai pavadītu pastaigā kādu no patversmes iemītniekiem. Jau 2x pēc kārtas mums iedalīts tieši Fleksis! :)

Fleksis ir superīgs suņu puika, ~8 - 9 gadus vecs. Saka gan, ka nesadzīvojot ar citiem suņiem un kaķiem, taču pašas to novērojušas neesam. Toties varam apliecināt, ka lielisks mednieks! Mežā izvadāja mūs pa visādiem bezceļiem, līdz nonāca pie laikam jau meklētās alas. Nav ne jausmas, kas tur dzīvoja, taču Fleksi dabūt prom bija gandrīz neiespējami. 

Nākamajā reizē devāmies pastaigā pa lauku ceļu, gar grāvi. Nekad dzīvē nebiju pamanījusi tik daudz alu grāvmalā! Fleksis parādīja. :D

Un, protams, Fleksis MEKLĒ MĀJAS! Ja nu kāds mednieks tieši meklē draugu, tas būtu "match made in heaven"!!💓💓💓


 

Savukārt, ja arī Tu vēlies doties pastaigā kopā ar kādu no Ulubeles iemītniekiem, vajadzīgs vien pāris stundu brīva laika un ērti apavi. :) Pirmajā reizē ieteicams uz Ulubeli doties tieši sestdienā, plkst.11:00, jo tad notiek apmācība. Tiek pastāstīts par Ulubeli, par noteikumiem, par dažnedažādām aktuālām un saistītām lietām, kā arī tiek izrādīta patversme. Apmācība ilgst ~2h. Pēc tam jānoslēdz brīvprātīgā līgums ar Ulubeli un jāsagaida sava dzeltenā identifikācijas kartiņa. Un tikai tad var tikt pie kāda četrkājaiņa, ar ko kopā doties pastaigā. Kad paši pirmo reizi devāmies uz Ulubeli, par šo kārtību nezinājām, tā nu bērniem sanāca diezgan liela vilšanās: cerētās jautrības kopā ar rotaļīgiem kucēniem vietā jāklausās lekcija!!! Tāpēc varbūt ir vērts šo daļu paveikt bez bērniem. ;) Jāņem vērā arī tas, ka suņi tiek uzticēti tikai tiem, kam ir vismaz 14 gadu. Tātad bērni paši pie sunīša vešanas pavadā nemaz netiek. Arī tā maniem bērniem bija vilšanās. 
Kad līgums kabatā, uz patversmi var doties jebkurā dienā laikā no 12:00 - 16:00.

Ja nu vajadzīga vēl kāda papildus motivācija - tā ir fantastiska alternatīva sporta zālei, turklāt pilnīgi par brīvu! :) Sunīši uz priekšu dodas visnotaļ raitā tempā, skrējiens pa mežu svaigā gaisā - kas var būt labāks par to? :)




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...