sestdiena, 2017. gada 20. maijs

Vesela diena bez ekrāniem!


Viena diena bez ekrāniem - tik maz un tik DAUDZ. Vai gan mūsdienu cilvēkam vispār iespējams izdzīvot veselu dienu bez gudrā telefona? Pat mana vecmāmiņa, kurai nu jau 88 gadi, tā kā gribētu tādu skārienjūtīgu telefonu un internets taču laikam esot ļoti izdevīgs?.. - Tā viņa man prasa. Netieša norāde, ka tas viņai būtu vajadzīgs. :)

Saviem bērniem laiku pie ekrāniem cenšos ierobežot ne tikai vienu dienu gadā, bet gan katru dienu. Tas nenozīmē, ka nekad nav redzējuši multeni vai spēlīti telefonā spēlējuši. Tomēr pieturamies pie uzskata "laba daudz nevajag". Telefonā vai planšetē tik viegli pazust: vēl vienu multenīti... vēl tikai 5 minūtītes... nu vēl vienu pēdējo... Un 2h pagājušas ka nemana.  

Tieši tāpēc Centrs Dardedze sadarbībā ar AS Latvijas valsts meži aicina pavadīt vienu dienu, 20. maiju, ģimenēm kopā un BEZ ekrāniem. “Vesela diena” ir izaicinājums ģimenēm ar jebkura vecuma bērniem, visiem ģimenes locekļiem apņemoties dienas garumā neizmantot nekāda veida ekrānierīces – nedz televizoru, nedz datoru, planšeti, un arī telefonu ieteicams izmantot tikai zvaniem. Ievērojot “Veselas dienas” bezekrānu nosacījumu, šis izaicinājums palīdz ģimenēm stiprināt savstarpējās attiecības un ļauj sniegt nedalītu uzmanību, kādas ikdienas steigā mēdz pietrūkt. Vecākiem tā ir iespēja pārbaudīt pašiem sevi, kā arī, iespējams, paraudzīties uz saviem bērniem no citas puses.

Ja vēlies pieņemt šo izaicinājumu, bet īsti nav ideju, ko tad tādu interesantu padarīt, vēl pēdējo reizi šodien ieskaties ekrānā - Mammadaba sagatavojusi Veselu sarakstu ar feinām lietām un vietām.  

Mēs, iespējams, dosimies uz Ulubeli un pavadīsim pāris stundas kāda suņuka kompānijā. Ir varianti! ;)
 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...