trešdiena, 2017. gada 23. augusts

Labākā vieta aktīviem bērniem - Skypark!

Šajā vasarā esam atklājuši vairākas vietas, kur mums visiem patīk. Tā kā ģimenē esam seši, katrs ar savām interesēm un vēlmēm, tad tas nemaz nav tik vienkārši - "tā, lai visiem patīk". Viena no šīm super vietām - Skypark! Batutu parks Rīgā, Grostonas ielā 1, netālu no Olimpiskā sporta centra. Bija, ko darīt gan 2gadniekam, gan 9gadniekam un visiem vecumiem pa vidu, kārtīgi izlēkājās arī mana mazā māsa, kurai 14 gadu (un garumā drusku lielāka par mani.. :D). 


 






Bērniem ļoti patika porolona kluču baseins. Sakrāmēja "mūri" un tad leca cauri sienai. A la Jackie Chan! (Ja vien būtu par tādu dzirdējuši. :D)




Pēc krietnas lēkāšanas, mazliet atpūtāmies un uzēdām turpat iegādājamo popkornu (kas pārsteidzošā kārtā nopērkams par normālu cenu, nevis superduper uzskrūvētu atrakciju parka cenu). Arī par izslāpušajiem ir padomāts - pieejams dzeramais ūdens pilnīgi par brīvu (retums šādās vietās, man šķiet).


Kamēr bērni, kā jau bērni, apēduši pa saujai popkorna, bija atkal gatavi lēkāt, es vēl mazliet pasēdēju un... secināju, ka šī vieta ideāli piemērota arī sagurušām mammām. :) Tā kā šobrīd sevišķi aktīva lēkātāja nevaru būt, sapratu, ka no ērtajiem dīvāniņiem lieliski pārredzama un visnotaļ ērti sasniedzama jebkura vieta batutu parkā! Tātad varu tur mierīgi pasēdēt, palasīt kādu žurnālu vai grāmatu, papļāpāt ar citām mammām un vienlaikus redzēt arī bērnus. Lieliski! :) Pamanīju, ka kādas mammas šo ērtību jau atklājušas, nāk uz Skypark kopā un bauda mierīgas sarunas. Neviens nav visu laiku jāšūpina, nav jāķer no šūpolēm krītošs, vai šūpolēm virsū skrienošs bērns, kā tas tik bieži notiek spēļu laukumos. Protams, šis galvenokārt aktuāli attiecībā uz mazākajiem bērniem, kurus vēl visu laiku jāuzmana. 

Kad piekusuši no lēkāšanas, bērni aizrautīgi izmēģināja arī visādu veidu braucamos, kas pieejami turpat, Skypark telpās. Ar un bez pedāļiem, stumjami un velkami, un man neizprotamā veidā darbināmi. Lai gan pirmajā mirklī tie izskatījās tikai mazajiem piemēroti, izrādījās, ka svara ierobežojuma nav, arī lielāki cilvēki gluži labi var pavizināties. 






Papildus jautrībai - sumo kostīmi. Bērniem pagaidām par lielu, bet smieklīgi tik un tā, jo: kad kopīgiem spēkiem iedabūja māsu kostīmā, brālis pajokoja un, ar pirkstu pagrūdis, apgāza māsu. Tā nu viņa tur ķepurojās kā tāda milzīga bizmārīte, jo ne vairs pati piecelties, ne ārā tikt. :)


Kopumā tiešām super vieta visai ģimenei, jo pēc 3h stundu lēkāšanas rezultāts ir: atpūtusies mamma, noguruši bērni! Win - win. :D Lielākie būtu gribējuši palikt vēl ilgāk, bet mazajam brālim uznāca miedziņš. Paredzu, ka rudens - ziemas periodā vēl ne vienu reizi vien dosimies palēkāt.

Skypark gar malām izvietotas dažādu tēmu ballīšu istabas dzimšanas dienu vai citu foršu notikumu svinēšanai. Meita jau tagad izlēma, ka savu dzimšanas dienu (kas būs tikai nākošgad!) gribēs svinēt Mūzikas istabā, savukārt dēls - Fizikas istabā.

P.S. Starp citu, Skypark ir smukas tualetes. :D Un pat dušas telpa sevišķi aktīviem lēkātājiem. Turklāt viss tīrs! Pietrūkst vienīgi iespēja uz vietas iegādāties neslīdīgās zeķītes, kā citās līdzīgās vietās. Lai gan iepriekš zinājām, ka vajag zeķītes ar gumijām uz pēdām, kā jau tas mēdz gadīties, Pēcis savējās nepaņēma. Lēkāt tas it kā netraucē, tomēr foršāk būtu ar neslīdīgām zeķēm. 


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...