trešdiena, 2011. gada 21. decembris

Olu čaumalu glezniņas - veltījums Līgai Kristai

(Šis raksts tapis kā īpašs veltījums L.K.Solimai no ligakrista.blogspot.com. Arī šis bija viens no maniem pirmajiem lasītajiem blogiem. Latviešu valodā pavisam pirmais! Un vairākas viņas idejas gribējās izmēģināt. To arī darījām!)


Olu čaumalu glezniņas. Pavisam vienkārši. Vispirms uz lapas ar zīmuli uzzīmējām vēlamo ainu. Un tad ar parastu PVA līmi lipinājām klāt mazos gabaliņos salauzītas čaumalas. Kad līmēšanas darbi bija pabeigti, A domāja, ka nepieciešams ainu vēl papildināt ar ziediem...


Ko īsti labi nevar redzēt šai fotogrāfijā (jo fotografēts ar telefonu), daļa čaumalu ir krāsainas. 
Čaumalas krāsojām tā: nolobījām vārītas olas, salauzījām čaumalas ne pārāk mazos gabaliņos, izkaltējām, glāzē ūdens iemaisījām parastas guaškrāsas (mūsu gadījumā - zilas un sarkanas, bet katram pēc vēlmēm un iespējām), sametām iekšā čaumalas (tikai uz neilgu brīdi), ņēmām ārā. Un - izskatījās, ka krāsa nemaz nav "pieķērusies". Tāpēc tālāk vairs neturpinājām krāsošanu. Bet kad čaumalas bija atkal nožuvušas, izrādījās, ka krāsa pieķērusies gan. Un kā vēl! Tomēr otrreiz vairs pie krāsošanas neķērāmies. Iztikām ar to kas bija. Gluži labi var izmantot arī nekrāsotas čaumalas, krāsainumam pārmaiņus lipinot baltās vai brūnās puses uz augšu.


P.S.Nevaru vairs atrast linku tieši uz šo darbiņu Līgas Kristas blogā, bet tam kaut kur tur ir jābūt.
P.S.2 Paldies par linku! Nu varu to pavisam oficiāli pievienot. :) Tātad - Foto reportāža Līgas Kristas blogā, kur noskatīju šo lielisko darbiņu. (Kad atveras, jāpaskrullē uz leju.)



Paldies par jūsu komentāriem!

3 komentāri:

  1. http://ligakrista.blogspot.com/2011/05/slimosanas-nedelas-foto-hronika.html

    Tur var redzēt čaumalas, bet jā - meklētāja manam blogam, pagaidām, trūkst. Liels paldies par ierakstu, mīļi :) būs jācenšas vēl vairāk, lai tieku pie labajā pusē minētajiem blogiem :D

    AtbildētDzēst
  2. Līga Krista : Jā, var tikai iekomentēt anonīmi, ar google kontu saka,ka nevar savienoties ar serveri... Ne vienmēr, bet reizēm mani lasītāji sūdzas arī, tad es iesaku komentēt anonīmi, tekstā pievienojot savu vārdu :)

    AtbildētDzēst
  3. Labajā pusē esi tikusi! :) Un skatos, ka arī komentēt nu vari ar savu vārdu... Prieks par to!

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...