sestdiena, 2012. gada 21. janvāris

Ko mēs visu dienu darījām? - 4 (bildēs un stāstos)

Arī šogad turpināšu rakstīt par lietām, ko ik dienas darām. Sanāk gan tāds kish - mish no visa, un tāds arī ir mērķis!

Iesākumā kādi Montessori uzdevumi.
Kuram bērnam gan nepatīk laistīties ar ūdeni? Vienmēr mīļākā nodarbe. Un izrādās - ar "izglītojošu piesitienu".


Pērlīšu kārtošana ar pinceti.


Klasisks Montessori praktiskās dzīves vingrinājums - spogulīša tīrīšana.


A visu nedēļu katru rītu iesāka ar spoguļa pulēšanu, katrreiz no jauna ieraugot kādu neredzamu traipiņu, ko notīrīt.


P, protams, savas intereses un darīšanas. Tētis gluži nejauši sagādājis pašu labāko izklaidi. :)


Taču nav iebildumu būvēt torņus arī Montessori stilā.


Un te jau viss aizlido....


(Šis ir gandrīz īsts Montessori rozā tornis - no kā Karīna aizguvusi sava bloga nosaukumu Pink Tower. Gandrīz - jo nav rozā un ir paštaisīts (par ko MEGA LIELS PALDIES Jolantai un viņas brālim!).)

A pa to laiku mācījās un atkārtoja burtiņus
Šeit meklējam lielajiem burtiem atbilstošos mazos burtus. Vai arī otrādāk. Atkarībā no tā, kurš pirmais "iekrīt acī". Lai vieglāk - katram burtu pārim pa vidu mazs zīmējums. 


(Skaistās burtu kartiņas gatavojusi Evelīna no Evelīnas blogs. Pie mums tās nonāca dažu materiālu apmaiņas ceļā. Pašai pagatavot VISAS foršās spēles man šķiet nereāli, bet tikai pusi no tām - jau gandrīz iespējams! :) Mammu spēks.)

Turpinājumā meklējām arī katram pārim atbilstošo smilšpapīra burtu. A interese līdz šim brīdim jau bija gandrīz zudusi, tā ka līdz galam netikām... Varbūt nākamreiz! (Tā es ceru.)


Toties uz šo uzdevumu nudien nebija jāpierunā! Sauksim to "Sašķaidi burtu!". Līdzīgu ideju redzēju kādā blogā. Tur gan tika izmantotas olu kastītes (nevis no pārstrādātā papīra, bet tās, kas no kaut kā līdzīga putuplastam izgatavotas). Tā nu, metot ārā tukšo konfekšu kasti, iedomājos, ka to taču varētu vēl izmantot! Kā A teiktu: "Sacīts, darīts!" (Viņa tiešām tā saka. :) ) Izrādījās, ka kastē bijušas tieši 35 konfektes. Tātad ideāla kaste latviešu alfabētam! :)


Spēlējām abas ar A. Katra pēc kārtas saucām pa burtam, un otra tad attiecīgo burtu saspieda. Jautri! :) P arī gribēja iesaistīties, ko A gan nepieļāva...

Mazliet matemātikas (šķiet, ka šādi uzdevumi klasificējas pie matemātikas).
Arī šis ir Evelīnas gatavots materiāls (vēl viens no mūsu apmaiņas ieguvumiem). Ir sagatavoti dažādi "ritmi" (dažādu lielumu ģeometriskas figūras kādā konkrētā - vai nekonkrētā, kā redzams no sarkanajiem kvadrātiem - secībā).


Bērnam jāsaliek krāsainās figūras atbilstošās vietās. It kā vienkārši, vai ne? Bet izrādījās, ka pietiekami izaicinoši pie trijstūriem nepieradinātai acij!



Un noslēgumā vēl kāda pīšanas/vīšanas aktivitāte, kas iepatikās man, bet bērnus - kā izrādījās - ne visai interesēja.  Vismaz ne oriģināli paredzētajā veidā... :)


Jo P, protams, protams, bija sava versija, kā šīs lietas lietojamas! :)


Šeit varat izlasīt oriģinālo ierakstu par lentīšu vīšanu cepumu restēs. Un tieši šodien arī Evelīna ir padalījusies ar kādu cepumu restes ideju mazajiem pirkstiņiem!

Kā pamanījāt, nekas no šī nav saistīts ar ziemu, un gandrīz viss ir ātri kopā saliekams/bērniem pasniedzams! Par ziemas a(tra)ktivitātēm jau drīz! (Jo tās rit pilnā sparā. :) )





Paldies par jūsu komentāriem!





2 komentāri:

  1. Forši darbojieties!
    Patika burtu šķaidīšanas spēle :) un jautājums par spogulīša tīrīšanu/pulēšanu - ar kādu šķidrumu to darījāt (vai logu tīramo) vai vienkārši ziepjūdeni?

    AtbildētDzēst
  2. Vēl trakāk par vienkārši ziepjūdeni - ar parastu tīru krāna ūdeni... :)

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...