otrdiena, 2012. gada 14. augusts

Kura ir tava mīļākā bulciņa?

Man garšo bulciņas. Un kūciņas. Un cepumiņi. Un rausīši. Visi pēc kārtas ne. Bet vispār garšo. Un laiku pa laikam kaut kur dodoties gribās ko tādu sātīgu un garšīgu. Bet kur lai dabū garšīgu bulciņu, piemēram, Saldū, Smiltenē vai Cēsīs?..

Tāpēc top šis raksts! Plānoju un ceru to laika gaitā papildināt - kad vien atradīšu kādu jaunu garšīgo maizīšu vietu. Un ļoti lūdzu - neturi savu mīļāko bulciņu zem pūra! Droši pievieno informāciju komentāros, kur vēl atrodamas gardas maizītes. (Derēs arī Meksikā vai Zviedrijā. Kas zina, kur kādreiz nāktos meklēt kaut ko saldu... :) )


Mārtiņa Beķereja (Rīga)


Mārtiņa Beķereju Rīgā ir daudz. Šo pieminu kā pirmo, jo vistuvāk mājām, līdz ar to - visbiežāk sanāk iegriezties. Un bulciņas, manuprāt, patiešām labas - sulīgas un garšīgas. Ar daudz pildījuma - vai nu tie būtu rieksti, rozīnes, krēms vai kanēlis. Neko nav taupījuši. Esam tur pasūtījuši arī kliņģerus. Garšīgi. Tomēr mūsu Top 3 iekļūst šīs:

Kūciņa - Ezītis.

Karameļu radziņš.

Austiņa.

Lai arī iesaiņotas glītā papīra maisiņā, līdz mājām šīs maizītes mēdz netikt. Apēdas jau pa ceļam! :)




Konditoreja "Miko" (Saldus)



Necila šilte starp necilām mājām, bet - cik garšīgi... Šo vietu atklājām pateicoties vīra kolēģei, kura dzīvo Saldū un uz sapulcēm Rīgā regulāri atved ko labu. Tā kā mums ik pa laikam nākas braukt šai pilsētai garām, reiz nolēmām sameklēt, kur tad īsti tirgo tās lieliskās maizītes. Un lūk! Te tas ir. 

Īpašais šai konditorejā ir mazais rausīšu/maizīšu izmērs - tieši tik lielas, lai vienā kumosā ieliktu mutē. Gan bulciņas, gan pīrādzīņi. Pat eklēri. Diemžēl neviena foto šobrīd nav. Bet ja nu sanāk tur būt un gribas ko garšīgu - iesaku Miko!


Pagaidām viss. Būs vēl! :) Un aizņemoties teicienu no njamnjams:


FOOD IS GOOD

Lai labi garšo un padalieties ar savām mīļākajām vietām!



Paldies par jūsu komentāriem! 



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...