otrdiena, 2013. gada 18. jūnijs

Lavandas sajūtu vanniņa

Sen nebijusi lieta mūsmājās - sajūtu vanniņa! Šoreiz diezgan plakana. 



Turklāt ne tikai taustes, bet arī acu un deguna priekam. Lavanda.



Lavandas vanniņas pagatavošanai nepieciešams:

  • smalkais sāls;
  • violeta krāsa;
  • lavandas ēteriskā eļļa;
  • spīgulīši pēc izvēles.


Līdz šim nebiju mēģinājusi krāsot sāli. Izrādījās - tas ir pavisam vienkārši! Parasti iesaka pārtikas krāsas un plastmasas maisiņu ar rāvējslēdzēju (zip-loc bag). Tā kā nebija nedz viena, nedz otra, tad tagad zinu - tikpat labi der guašas un parasts polietilēna maisiņš. (Bildē gan redzams tieši zip-loc maisiņš, bet jau pašā darba sākumā tas saplīsa, tāpēc lielāko darbu paveicām lietojot "parastu" maisiņu.)



Sāli ieber maisiņā, pievieno izvēlēto krāsu (tā kā guaša bija diezgan bieza, atšķaidījām ar ūdeni, turklāt jaucām kopā sarkano un zilo, jo tieši īstā toņa gatavas krāsas nebija), ar pirkstiem samaisa/saberž/izlīdzina krāsu pa visu sāli. Ir vienkāršāk nekā biju domājusi! Kad sāls nokrāsojusies, pievieno pilienu lavandas ēteriskās eļļas un kādus spīgulīšus (tikai un vienīgi bērna priekam!). 

Izber sāli izvēlētajā traukā. Un ir gatavs iepazīšanai! :) 




Var zīmēt ar rokām, var izmantot dažādus darbarīkus - dakšiņu, kādu kociņu, otiņu, utt. utjpr... Var bērt un pārbērt. Var izrakt bedrīti vai uztaisīt kalnu. Var vienkārši izbaudīt. Prieks arī mammai - smaržīgs skrubis. ;) Tomēr - uzmanību, ja jūsu nagus rotā balta nagulaka! Jo pēc šīs procedūras, tā vairs nebūs balta... Saku no pieredzes. :)

Foto: mammassmaids.net

Esmu gan šo nosaukusi par "sajūtu vanniņu", bet tikpat labi varētu būt - sāls vanniņa, ko lietot kopā ar smilšpapīra burtiem rakstīt mācīšanās procesā (līdzīgi kā šajā Mammas smaids attēlā). Krāsas maiņa (no ierasti balta uz skaisti violetu), taču dod jaunu vēlmi un sparu rakstīt, vai ne?

Esmu arī lasījusi, ka lavandai piemīt nomierinošas un pat ārstnieciskas īpašības. Tad nu varbūt šī ir laba nodarbe laikam pirms gulētiešanas? Pārbaudījuši vēl neesam. Bet ceru, ka tas tiešām strādās! :) 




P.S. Ha! Tieši vakar arī blogā Imagination tree ieraksts par kaut ko ļoti līdzīgu, tikai citā noformējumā. Feju putekļi. Tad nu izvēlies savu variantu un uz priekšu!




Paldies par jūsu komentāriem!



2 komentāri:

  1. Lavanda tiešām ir izcila pirms gulētiešanas. Vienmēr esmu iepilinājusi tuvumā pie gultiņas vienu pilienu bēbīšiem un arī vecākiem bērniem, kad viņi vakarā ir bijuši bēdīgi! Naktsmiers daudz labāk!:)
    Paldies par ideju!:)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. O, paldies par pieredzi (ar lavandu)! Man jau arī šķiet, ka vismaz drusku mierīgāks tas vakars izdodas. :)

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...