pirmdiena, 2015. gada 16. marts

Pēēēē! Kaka!! :D

Šķiet, nav daudz tādu, kam izdotos izbēgt no ārkārtīgi, ļoti smieklīgajiem jokiem par čurām un kakām. Katrā ziņā maniem bērniem tie aktualitāti nezaudē jau vairākus gadus. Kad vienam tas periods galā, otram pašā plaukumā. :) Tā nu nolēmu likt šo lielo prieku lietderīgā lietā. 


Kam pieder šī kaka? 


Kādu dien' istabas vidū atstāju mākslīgu kaku (no Tiger veikala ;) ) un gaidīju, kas būs. Pēc brīža dēls pa visu māju sauca: "Fui!!! Kaka!!!". Tā nu vārds pa vārdam, līdz nonācām pie jautājuma - kurš to tur atstāja??? Tā kā neviens neatzinās, piedāvāju kartiņu materiālu šī jautājuma noskaidrošanai.


Sākumā uz kartiņām bija uzlīmēts tikai kakas attēls. Lasīju aprakstu kāda kuram dzīvniekam tā kaka izskatās, bērnu uzdevums bija atrast īsto kartiņu, uzlīmēt dzīvnieka bildīti, pielikt kartiņu ar nosaukumu (tas pēdējais gan attiecās uz meitu, kura tai laikā mācījās lasīt). Protams, katru attēlu arī salīdzinājām ar mākslīgo kaku uz grīdas, lai pārbaudītu vai lapsa, vilks vai zaķis nav tās atstājējs. 






Galu galā secinājām, ka neviens no šiem dzīvniekiem nebūs vainīgs pie kakas uz grīdas. Pārrunājām, ka šī par laimi ir mākslīgā kaka. Nesmird un citādi nav kaitīga (vismaz šobrīd šeit). Kā arī to, ka kaut kur ārā atrastas kakas aiztikt ar rokām nedrīkst, visu tur iespējamo kaitēkļu dēļ. 



Informācija par kakām, tāpat kā par dzīvnieku pēdām, no Nature Detectives lapas!




Paldies par Jūsu komentāriem!



1 komentārs:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...