ceturtdiena, 2017. gada 7. septembris

Zili brīnumi Jūrmalā

Šur un tur izskanējušas dažādas negācijas par 1.septembri kā pirmo skolas dienu, sēru dienu, nesmaidīšanu no septembra līdz maijam, brīvības atņemšanu bērnam un tamlīdzīgi. Kā gan izglītība un zināšanas var atņemt brīvību?? Vai tieši tā nav atslēga uz brīvību? Lai vai kā, man 1.septembris IR SVĒTKI vēl kopš savas bērnības un kā tādus pasniedzu arī saviem bērniem. Šai dienā parasti pucējamies (un ko tieši tas nozīmē, katram ir savs viedoklis ;)) un dodamies svētku pusdienās uz kādu restorānu. Šogad 1.septembri atzīmējām vēl mazliet īpašāk - uzreiz pēc svinīgā pasākuma skolā devāmies uz Zili brīnumi izklaides un izglītības centru Jūrmalā. Iedomājos, ka tas būtu tematisks un foršs veids, kā iesākt jauno mācību gadu. Un tā arī bija!


Bijām iepriekš jau bijuši Zili brīnumi jeb Zinoo centros Cēsīs un Rīgā (Galleria Riga), taču katrreiz no jauna redzu, ka tur var visu pētīt kā pirmoreiz. Arī bērni jau katrā reizē ir citos vecumos, līdz ar to saprot un uztver lietas citādāk, tāpēc uz šiem centriem var doties, cik bieži vien ienāk prātā.

Zili brīnumi centrs Jūrmalā atrodas Jomas ielā 37, tirdzniecības centra Corso pagrabstāvā. Centrs ērti sasniedzams gan ar sabiedrisko transportu, gan auto, turklāt auto var novietot turpat blakus uz ielas, bez maksas (tas gan droši vien atkarīgs no gadalaika, pulksteņlaika un vēl kādiem faktoriem). 

Laipna meitene sagaidīja uzreiz pie ieejas (jeb jāsaka - izkāpjot no lifta) un iepazīstināja ar centra noteikumiem. Citu starpā bija arī ieteikums neuzbāzties bērniem ar manuprāt vērtīgo, bet ļaut pašiem visu izmēģināt un piedzīvot, kā arī pašai iejusties zinātkāra bērna lomā un ļauties brīnumiem. Jāsaka, ka nebija sevišķi jāpiepūlas tēlot zinātkāri. Tā radās pati no sevis. :) Savukārt, sekojot bērniem (ne burtiskā nozīmē, bet gan vērojot, kas viņus uzrunā), visinteresantāk bija vērot 2gadnieku. Ar kādu uzmanību un koncentrēšanos viņš darbojās ar katru lietu!
 

Mūsu kopīgā interesantākā vieta - caurejamas durvis. :)

 

Lielākajiem, protams, citas intereses 1.vietā.



Viens no pētāmajiem objektiem, kas vieno visus vecumus (bija arī mammas, kas ļoti aizrautīgi iesaistījās būvniecības procesā ;) ) - ODMI Blocks būvmoduļi bērniem. Šis bija kaut kas jauns arī priekš manis, iegooglēju, kur pie tādiem var tikt, bet laikam jau pagaidām var tikai izīrēt. Katrā ziņā lielisks materiāls visiem būvēt mīļiem!



Ja nu par spīti piemērotajam apģērbam slapjās un vēsās rudens vai ziemas dienas negribas pavadīt ārā, šī noteikti ir laba vieta, kurp doties. Var arī apvienot ar pastaigu gar jūru vai došanos uz Ragakāpas dabas parku.
Mēs savā 1.septembrī pēc aktīvas darbošanās vairāk kā 2h garumā, devāmies arī jau pieminētajās svētku pusdienās. Paēdusi mamma, laimīga mamma. ;) 





1 komentārs:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...