otrdiena, 2012. gada 3. janvāris

Ko mēs visu dienu darījām? - 3

Sveiciens visiem Jaunajā Gadā! Pie mums tas atnācis klusi un nemanīti. Kaut kur starp bērnu slimošanām un savām slimošanām, darbiem un brīvdienām. Un lai gan Advente, tāpat kā Ziemassvētki jau sen aiz muguras, gribu vēl uzrakstīt, kā pagāja Adventes pēdējā nedēļa (par Adventes kalendāra plāniem rakstīju šeit), lai viss darītais nepazūd kaut kur atmiņas krātuvēs.

Tad nu tā:
jau sen gribēju izmēģināt un nu beidzot bija piemērots brīdis - popkorna virtenes! Izrādās tas ir reizē tik vienkārši un tomēr sarežģīti. Man - vienkārši, mazajiem pirkstiņiem par grūtu.
 


Izmantojām īstu, parastu metāla adatu, un tā caur popkornu verot kļuva mazliet eļļaina, slīdēja un tā kā ne aiz viena gala īsti ērti nebija stumt, tad padarīja popkorna vēršanu par pārāk grūtu darbiņu A. Bet man patika! Un šķiet, ka P arī - es no viena gala vēru, viņš no otra - ēda. :) Tomēr pa visiem izdevās arī pagatavot kādu, ar ko izrotāt eglīti.


Kādā dienā A savā Adventes kalendārā atrada Ziemassvētku lāci - papīra lellīti ar dažādām kleitiņām. Tā kā jebkas, ko var apģērbt un noģērbt, šobrīd ir absolūti topā, arī lācis tika pieņemts ar prieku. (Diemžēl nofotografēt nesanāca.)

Taisījām lellītes stāstam "Kas notika Betlēmē?". A pati izkrāsoja un izgrieza (pat 2 komplektus!), man tikai bija jāpalīdz ar kociņu pielīmēšanu.


Rotājām "ganu zižļus" - vērām pērlītes uz "pudeļbirstēm". Šis nu bija nedēļas hīts - A vēl arī visas nākamās dienas ik pa brīdim izveidoja kādu jaunu zizli. Un kad pietrūka materiālu, tad vēra nost no jau esošajiem un taisīja no jauna. 


Man šķita interesanti, ka pirmās nūjiņas tika veidotas pēc principa - ka tikai ātrāk un vairāk pērlīšu uzvērts! Bet ar katru nākamo jau varēja pamanīt kādu rakstu, līdz pēdējās kļuva pavisam konkrētas.


Adventes laiku turpinājām ar vēl kādiem sniegpārsliņu uzdevumiem.

1) Sniegpārsliņu pusīšu meklēšana (izprintēju tās no šejienes):


un 2) Sniegpārsliņu pāru meklēšana:



Uz vienas kartiņas redzama liela izmēra sniegpārsliņa, uz otras - pavisam, pavisam maziņa. Ar palielināmā stikla palīdzību jāsameklē sniegpārsliņu pāri. Vairāk par to varat lasīt te.

Kalendārā vēl bija paredzēta arī piparkūku cepšana, bet tā kā piparkūkas līdz tam brīdim jau bija gan saceptas, gan izrotātas, tad attiecīgajā dienā A izpildīja veselu kaudzi ar dažādām piparkūku un ne tikai darba lapām (ko izprintēju no šejienes) un izkrāsoja vēl vairāk dažādu attēlu (gan no šejienes, gan daudzām citām vietnēm, kas atvērās Google meklētājā ierakstot Christmas vai Gingerbread man).



Jāatzīst, ka jau otrajā nedēļā uz beigām sāku pagurt no daudzajiem darbiņiem, tad nu dažus tā arī neuztaisījām, piemēram olu trauku eglītes un rāmīti ar Bībeles pantu. Bet kā teikt - paturu prātā, un varbūt kādā dienā vēl tiem pieķersimies!



Paldies par jūsu komentāriem!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...