trešdiena, 2012. gada 24. oktobris

Koki rudenī

Laikam jau ik rudeni pienākas uztaisīt kādu rudenīgu koku. Vismaz tā mums pagaidām sanāk. Jau otro rudeni. ;)

Idejas, protams, kaut kur noskatītas, kaut kur redzētas un pēc savas gaumes un atmiņas lietā liktas. 

Pirkstiņkrāsu koks.



Vispirms top koka stumbrs - tualetes papīra rullīša iekšiņa tiek nokrāsota brūna. Kamēr tas žūst, top lapotne - ar pirkstiņkrāsām saliek krāsainus pirkstiņu nospiedumus uz jau iepriekš sagatavotas lapotnes formas (abās pusēs). 



Kad abas daļas gatavas un nožuvušas/izžuvušas (tas īpaši svarīgi attiecībā uz tualetes papīra serdīti), stumbram pretējās malās nedaudz iegriež, lai varētu gropītēs iestiprināt (iespraust) lapotni.

Un gatavs! 



Ozols.

Mūsu otrs pagājšgada koks - ozols. Galvenā sastāvdaļa arī šim - tualetes papīra rullīša iekšiņa. Un vēl lapas. Pēc saviem ieskatiem.


Tomēr, nē. Paskatījos bildē un atcerējos, ka šim vajag ko garāku par tualetes papīra serdīti. Piemēram, papīra dvieļa vai kādu citu tamlīdzīgu iekšiņu. Tā kā mums tādas nebija, sastiprināju kopā 2 tualetes papīra serdītes un ieguvu vajadzīgo garumu. 


Tāpat kā iepriekš, vispirms nokrāso stumbru brūnu un atstāj, lai izžūst (mēs krāsojām ar guaškrāsām un papīrs kļuva ļoooti slapjš un mīksts, kad izžuvis, tas atkal kļūst stingrs). Kad izžuvis, vienā galā izdara nelielus iegriezumus (apmēram 1cm ik pa nelielam gabaliņam), lai koku varētu nostiprināt uz pamatnes (ja labi ieskatās, bildē var redzēt, kā mūsu koks pielīmēts uz kartona gabaliņa). 
Pēc tam tāpat iegriež arī otru galu, tikai griezumiem jābūt dziļākiem (es teiktu - pēc saviem ieskatiem). Tie būs zari, pie kā stiprināt lapas.

Tā kā lapas bijām sagatavojušas jau iepriekš, nu tik atlika tās likt klāt (bet ja lapu vēl nav, tad jāizgriež/jāizkrāso/jāsalasa vēl tās :) ).

Lapas varētu piestiprināt dažādi - vienkārši ar līmi, ar "lipekli" (līmmasa latviski to saucot), ar skoču vai skavotāju. Sākotnēji biju domājusi, ka iztiksim ar līmi, bet īsti labi neturējās, tāpēc galu galā lapas pieskavoju zariem!

Un vēl viens koks gatavs!




Šī gada koks mazāk praktisks un vairāk māksliniecisks. Galu galā izrādījās - tikai mani pašu sevišķi aicinošs.

Korķu koks.


Tiklīdz ieraudzīju bildi šeit, zināju, ka jāizmēģina. Un, lūk, rudens klāt! Var ķerties pie darba. Diemžēl bērniem nešķita tik feini kā man...





A koks. Ārā līst. Un koks laikam ir nolūzis...

Vēl var paspēt uztaisīt arī Tavu koku!



Paldies par jūsu komentāriem!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...