sestdiena, 2013. gada 27. aprīlis

Manai mazajai meitiņai jau 5 jeb Narcišu ballīte

Otrs virsraksts šai ziņai varēja būt - "Ballīte, kas gandrīz nenotika". Taču viesi no vējbakām nenobijās un  viss notika! (Kā viņi pēc tam izskatījās varat apskatīt te.. ;) ) Un manai mazajai meitiņai nu jau nosvinēti 5 (5!!!!!) gadi. (Pa kuru laiku tie bērni izaug?..)

Šo skaisto pušķi A saņēma dāvanā no draugiem!


Ielūgums
Ielūguma teksts ierakstīts puķes lapiņā, kas ir tikai iesprausta kātiņā, tāpēc viegli izņemama un izlasāma. Šīs narcises noskatītas te un kā tās taisījām lasiet šeit! 



Tā kā visu slimošanu rezultātā adresātam nogādāts tika tikai viens ielūgums, pārējās narcises noderēja dekorācijām.




Dekorācijas
Nešaubīgi - visskaistāk būtu ar īstām narcisēm. Bet... īstas narcises nevar pats uztaisīt. Tāpēc šoreiz pašu rokām narcises!






Narcišu virtenes A uztaisīja gandrīz pilnībā pati. Pati krāsoja pudeļu vāciņus dzeltenus (narcišu trompetes veidotas no parastiem sulas/piena paku vāciņiem, kas pārsvarā ir balti, tāpēc nokrāsojām dzeltenus); pati grieza ziedus (vismaz dažus :), bet visiem spēka/pacietības nepatika, tas tad arī bija mans galvenais uzdevums); pati ar karsto līmi pielīmēja trompetes ziedlapām un pati ar līmlenti piestiprināja gatavos ziedus zaļam striķim. 
Narcises formu gatavu izdrukāšanai atradu te.

Glezna ar narcisi. Varbūt Karlsona, varbūt cita kā iespaidā, A vienā dienā paziņoja, ka zīmēs narcisi. Un uzzīmēja! Tā tad arī kļuva par ballītes tēmu un centrālo "punktu". 


Uzkodas


Visapkārt narcises... 

Maizītes - narcises.

Glāzēs - narcises. Iedvesmots šeit.

Un īpašā kūka ar narcisēm! Kūka īpaša arī tālab, ka gatavota par viesu īpašajām vēlmēm domājot. ;)  Svaigā siera kūka pēc Ievas receptes





Izklaides
Kā pirmais uzdevums viesiem bija - uzzīmēt narcisi. (Uzminiet nu, kurš to izdomāja?.. ;) ) Interesantākais, ka A teica: "Zīmējiet tieši tā, kā paraugā." (Kuru pati bija uzzīmējusi..) Un, lūk, rezultāts!


Es teiktu, ka visnotaļ precīzi ievērotas instrukcijas... :)


Pēc tam pārrunājām, kā rodas narcises un katrs vienu (vai vairākas) arī iestādījām! (Pats stādīšanas process - dzīvoklī, ar 6 bērniem - pārāk aktīvs, lai būtu kādi foto... :) )


Tie, protams, ir māņi! Narcises būtu bijis jāstāda rudenī un visu ziemu jātur tumšā, vēsā vietā, lai kaut kas izaugtu (kā noskaidroju sēklu veikalā). Bet taustāmam un reālam priekšstatam stādījām citus sīpoliņus, no kuriem dažu nedēļu laikā izauga lociņi (ko uzlikt uz maijmaizītēm!). 




Vienu nedēļu auguši lociņi. Pēc 2 nedēļām jau  varēja ēst!


No reālā uz abstrakto pārejot - Narcises uzbūve. Šeit gan gribu teikt - mani tas interesēja DAUDZ vairāk nekā bērnus... Varbūt nebija īstais laiks. Varbūt nebija īstā vieta. ;)


Katrs bērns saņēma melnbaltu kartiņu komplektu ar narcises uzbūvi. Un katrā kartiņā varēja/vajadzēja izkrāsot attiecīgo detaļu (saknes, sīpols, kāts, lapas, zieds, augs). 



Ja ir vēlēšanās tālāk esošajā failā varat šo kartiņu materiālu lejuplādēt vai izdrukāt! Narcises attēls atrasts šeit.





Visbeidzot pastaiga narcišu konfekšu laukā. Iedomājieties, ka esat liela lauka vidū, kur aug... nē, nevis narcises, bet gan konfektes! :) Ar aizsietām acīm un kailām pēdām jāsatausta  narcises konfektes un jāpaceļ (ar pēdām). Cik nu katrs var šādā veidā salasīt, tik drīkst arī apēst! :) 





Un kāda Narcišu rotaļa (šo gan ballītē neizspēlējām, bet melodija pavadīja mūs visā gatavošanās procesā un joprojām ieraugot narcises, A dzied šo dziesmiņu). 



Mana versija dziesmiņas vārdiem:
Visapkārt narcises
Viena... divas... trīs...
Ja meklē draugu
Ņem mani līdz'!

Oriģinālie vārdi atrodami šeit


Viena ballīte aizvadīta, jāsteidz gatavoties nākamai! :) Varbūt arī jums šai pavasarī kādas no idejām noderēs! 


Paldies par jūsu komentāriem!



4 komentāri:

  1. Man joprojām narcises ļoti patīk, un Jums ir izdevušās dažādas un ļoti, ļoti saulaini skaistas!:)
    Sirsnīgs sveiciens pašai Narcišu Princesei Dzimšanas dienā!:) Tā man joprojām ir mīkla, kā tie bērni var tik ātri izaugt!:)

    AtbildētDzēst
  2. Sveiciens meitiņai!Un kā viesiem garšoja kūka?:)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Kūka labu labā! Garšoja. :) Paldies par sveicienu!!

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...