pirmdiena, 2013. gada 15. jūlijs

Smilšu cepumi ar cukura pērlītēm

Vasara patiešām lido! Skatos - pēdējais ieraksts jau atkal gandrīz pirms mēneša. Bet ikdiena tik raiba un pilna, ka atrast laiku rakstīšanai teju neiespējami. 

Ko tad mēs darām? Teikšu godīgi - tikai pašu nepieciešamāko. T.i. - gatavojam ēst. Lai gan cepumiņus nez vai var saukt par pašu nepieciešamāko... :) Tomēr tas ir lielisks treniņš mazam rokām. Var piedalīties visu vecumu pavāri. Un ir gluži aizraujoši. 



Pirms likšanas krāsnī. 




Final touch: smiltsērkšķu sīrups un cukura pērlītes (atzīstos - pēc kārtējās cukura bumbiņu saujas uz grīdas manas pacietības pēdējais piliens bija izsmelts!! Labi, ka bija atlikusi tik cepumu salikšana uz šķīvja. :) ) 




Recepte visvienkāršākā:

300 g miltu
200 g sviesta (atvēsināts)
2 ēd.karotes krējuma
150 g cukura
2 olu dzeltenumi

Miltus ar sviestu, cukuru, krējumu un olu dzeltenumiem ātri saberž drupanā mīklā. Ietin pārtikas plēvē un atstāj ledusskapī uz vienu stundu. Pēc tam - lai dzīvo cepumu prieks!!!

Labu apetīti! 


Paldies par jūsu komentāriem!



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...