piektdiena, 2014. gada 17. janvāris

Lasītāju aptaujas 2013 kopsavilkums

Sveiciens 2014. gadā! Beidzot tas brīdis ir klāt, kad arī es atkal saku - sveiki! :) Tā kā biju solījusi un cieši apņēmusies iesākt gadu ar Lasītāju aptaujas 2013 rezultātu izvērtējumu, tieši tā arī gribēju darīt. Bet kā allaž - laika ir tik, cik ir. Tā nu janvāris jau pusē, kad top šī gada pirmais ieraksts. 




Sākšu ar to, ka liels prieks par katru, kurš aizpildīja anketu. Paldies par daudzajiem laipnajiem un iedvesmojošajiem vārdiem. Paldies par jūsu laiku un ieinteresētību. Paldies arī par jūsu saudzīgi izteikto kritiku. Ņemu to visu vērā un ar jaunu sparu turpinu iesākto. 

Kāds tad šobrīd ir Krūmiņu dienu "vidējais lasītājs"? Tā ir sieviete (98%), vecumā ap 30 gadiem, ar augstāko izglītību (61% ir vismaz bakalaura grāds), vismaz viena bērna māmiņa (95%), turklāt vismaz viens bērns ir vecumā līdz 3 gadiem (61%), šā brīža galvenā nodarbošanās - būt par māmiņu, dzīvo Latvijā, regulāri lasa vairākus blogus, arī Krūmiņu dienu jaunos rakstus (66%). 

Attiecībā uz tēmām, par ko rakstu - DIY projekti, ballīšu idejas, burtiņu un lasīt mācīšanās idejas, ciparu un matemātikas mācīšanās idejas, pedagoģijas teorija, mākslas un rokdarbu projekti - nav vienas dominējošas. Kas nozīmē, ka varu turpināt rakstīt par visām! :) Kā izrādās, pedagoģijas teorija pat interesē maaaazliet vairāk kā matemātika vai bērnu ballītes. Tad ceru šai gadā jūs iepriecināt ar kādu jaunu informāciju par Reggio Emilia pieeju un, protams, turpināt rakstīt arī par Montessori un mūsu ikdienas aktivitātēm.

Saņēmu arī 58 atbildes uz atvērto jautājumu - kā blogu varētu padarīt labāku? Šī bija pati vērtākā anketas daļa. Balstoties uz jūsu komentāriem, esmu nonākusi pie 3 galvenajiem secinājumiem:

1) Nepieciešamas vizuālas un strukturālas pārmaiņas, lai blogs būtu pārskatāmāks, vieglāk uztverams, lai tajā vieglāk orientēties. Pie tā jau strādāju, pirmās pārmaiņas veiktas. Blogam ir jauna "augšiņa", kā arī logo (varētu teikt - dāvana 2 gadu jubilejā!). Ko sakāt? Kā patīk? :) Galveno tēmu ieraksti sakārtoti atsevišķās lapās, lai ērtāk atrast (Burtiņu skola, Ciparu skola, Ballītes, Grāmatas). Ir arī jauna sadaļa - Par mani, kur dažos vārdos iepazīstinu ar sevi. Visu sakārtot vēl nav paspēts, tā ka sekojiet līdzi! Pārmaiņas turpināsies. ;) 

2) Rakstiem nepieciešama zināma regularitāte. Šis ir mans jūtīgais jautājums. Arī es gribētu vairāk paredzamības un regularitātes. Diemžēl šobrīd to nevaru vai nespēju nodrošināt. Katrā ziņā tas ir kaut kas, uz ko tiekties. Un kas zina - varbūt jau drīz ik nedēļu varēšu jūs iepriecināt ar jaunu rakstu! 

3) Vairāk personisku stāstu. Izrādās cilvēki vēlas lasīt par ikdienas dzīvi. Ne tikai veiksmīgajām dienām, bet gan parastajām un arī neveiksmīgajām dienām. Par realitāti. Tas tiešām publiskajā telpā pietrūkst, vai ne? Stāsti par parasto. Vienmēr jau gribas izskatīties mazliet labāk un izcelties mazliet vairāk. Tomēr jādzīvo mums realitātē. Tad nu laiku pa laikam padalos arī ar šādām bildēm:

 

Līdzsvaram. :)


Vairākas māmiņas raksta, ka gribētu lasīt par bērniem līdz 1 gada vecumam: par aktivitātēm un lietām, ko darīt kopā ar šādu mazulīti. Tiešām, mūsu trešā bērniņa pirmais gads paskrējis gandrīz nemanot. Skatos - jau staigā un ēd pats! Tomēr labošos un drīzumā uzrakstīšu arī par to. ;)
Kādi rakstīja, ka vēlētos redzēt video par ikdienas darbošanos ar bērniem, Montessori vingrinājumu demonstrējumus un tamlīdzīgi. Tā gan ir lieta, ko diez vai jelkad spēšu piedāvāt. Tomēr šāda veida video diezgan daudz var atrast YouTube krājumos. 
Un tēti - paldies tiem dažiem tētiem, kas aizpildīja anketu! Paldies par jūsu līdzdarbošanos savu bērnu audzināšanā, paldies par interesi. Jau apspriedos ar vīru un tagad varu teikt: šai gadā būs arī kāds tēta raksts! 


Vēlu mums katram jauno gadu pieņemt un nodzīvot ar prieku un pateicību. Pateicība par jau esošo ir "laimes atslēdziņa". 




Paldies par jūsu komentāriem!






Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...