otrdiena, 2014. gada 30. septembris

Dzelzceļa muzejs

Viena laba vieta Rīgā, kurp noteikti iesaku doties kopā ar bērniem - Dzelzceļa muzejs, kas atrodas Uzvaras bulvārī 2a.  Muzeju "atklājām" sekojot kādas draudzenes, trīs puišu mammas ieteikumam.





Kā jau noprotat - sevišķi patīk puišiem, bet gluži labi arī meitenēm. Var iekāpt īstā vilciena vagonā un pat vadītāja kabīnē, un apskatīt visas n-tās podziņas un kloķus.



Muzeja telpās ir liela zāle, kur arī ne tik labu laikapstākļu gadījumā var interesanti pavadīt laiku. Pietiekami daudz vietas, lai izskrietos. Milzīgi vilcieni, kur ierāpties (un tad mammai nezināt, kā bērnus dabūt atkal lejā.. ;)). Ir arī pieejamas krāsojamās lapas par vilcieniem, protams, un zīmulīši, kā arī dažādu veidu vilcienu konstruktori.




Man sevišķi patika super duper mega spēle ar metamo kauliņu "Cirks" par vilcienu tēmu. Pašam kļūt par spēles kauliņu, rāpties augšup lejup pa visām kāpnītēm un slidkalniņiem - aizraujoši! Plus matemātikas iemaņu treniņš mazajiem.




Muzejā izveidota arī ļoti liela izmēra vilcienu modelīšu trase, kur mazītiņi vilcieniņi brauc lielu apli. Tā gan ir atrakcija par atsevišķu samaksu (kādi 50 vai 60 centi laikam tiek prasīti). 



Kopumā ņemot Dzelzceļa muzejs (izņemot varbūt bargo tanti aiz lodziņa) ģimenēm un bērniem draudzīgs. Bērniem ieeja par brīvu, pieaugušajiem - 1,42 EUR. Noteiktos laikos pat iespējams pavizināties ar rokas drezīnu. To gan neesam vēl paspējuši, bet gan jau ka dosimies turp vēl. ;) 







Paldies par Jūsu komentāriem!



4 komentāri:

  1. Pēdējoreiz muzejā biju nesen (uz Leļļu izstādi), bet iekštelpās tā reize bija pirmā. Nevienu bargu tanti neredzēju:) Protams, lelles todien man bija galvenās un pamatekspozīciju īpaši rūpīgi neapskatīju. Dzelzceļa "cirku" it kā redzēju, it kā ne, jo šķiet, ka redzēju tikai parasto galda variantu, ko var arī nopirkt pie kases, taču, nu lasot, jūtos palaidusi garām to, kurā pats var iedzīvoties:) Ar drezīnu bērns ir braucis Muzeju naktī. Tad tas bija par velti, ar lakstīgalu pogošanu fonā:)

    AtbildētDzēst
  2. Paldies par informāciju! Manējie puikas noteikti būtu sajūsmā! Būs jāieplāno apmeklējums!

    AtbildētDzēst
  3. kad mēs pirms gada bijām, tad gan iekāpt vilcienos nevarēja (ārā esošajos). tante, kas ravēja puķes, paskaidroja, ka netur vaļā, jo tad sākoties piemēslošana un visiem izskraidīt pakaļ nevarot. tad nu mums vislabāk patika "Cirks" un braucošie vilcienu modelīši

    AtbildētDzēst
  4. Izskatās tiešām labi! Tieši tas, kas manējiem varētu interesēt. Būs jāpamēģina!

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...