ceturtdiena, 2016. gada 10. novembris

Gadatirgus

Katrā kārtīgā skolā un bērnudārzā viens no rudens gaidītākajiem notikumiem ir gadatirgus. Pirkt un pārdot kaut kādu iemeslu pēc bērniem ļoti patīk! :D Ko darīt, ja īstā diena skolā nokavēta? Gaidīt veselu gadu līdz nākamajai iespējai? Nē. Saaicināt draugus un rīkot pašiem savu gadatirgu!



Jau otro gadu mūsmājās notika bērnu pašu iniciēts, izplānots, organizēts un veidots gadatirgus. Laikus tika izsūtīts pasākuma plakāts ar visu būtisko info.


Katrs gatavojies no sirds un saskaņā ar savām spējām un iespējām. Uzsvars likts uz to, ka tiešām gan plāno, gan gatavo bērni paši. Mammas šur tur mazliet piepalīdzēt drīkst (piemēram, uzregulēt īsto temperatūru cepeškrāsnij un nomērīt 200 g cukura ;) ), taču lielākais darbs jāpaveic bērniem pašiem. 

Šogad piedāvājums bija tiešām plašs. Grāmatzīmes un spēles, māla trauki un trauciņi, dažādi māla smukumnieciņi, koka rotiņas, krāšņi gredzeni, gumiju rokassprādzītes, pašu taisīts apelsīnu un lavandas plastilīns, "dārgakmeņi", svečturīši, vilciņi, oriģinālas grāmatas un, protams,  arī gardumi - cepumi ar šokolādes končiņām, kokosriekstu cepumi, šokolādes keksiņi un citronu keksiņi. Bija pat loterija, kurā visas lozes pilnas! Piedāvājumi visām gaumēm.  







Interesanti no malas redzēt katra bērna pirkšanas un pārdošanas prasmes. Mans Mazais K, redzot, ka viņa cepumi tūdaļ tiks izpirkti, ātri atlikušos sakrāmēja maisiņā pats sev un pateica, ka vairāk nav. :)

Kāds bija ieradies ar nopietnu sīknaudas krājumiņu, lai visam pietiktu.





Secinājumu vietā varu teikt, ka šī noteikti ir bērniem saistoša darbošanās: gan gatavošanās process, gan tirgošanās. Uzmanība neatslāba vismaz pusotru vai pat visas divas stundas. Tie, kas jau lasa un rēķina, palīdzēja tiem, kam vēl šīs prasmes jāapgūst. Tie, kas tikko sākuši rēķināt, varēja labi patrenēties. Un galvenais - neviens nepalika bešā, jo gadatirgum tuvojoties noslēgumam, daudzām precēm tika piemērotas atlaides! ;) 

Pēc kopīgām gardām pusdienām, sekoja vēl kino skatīšanās uz lielā ekrāna. 
Jaukā kompānijā pavadīta skaista diena. Kā jau Evelīna teica - šī varētu kļūt par tradīciju! :) Varbūt ideja noder arī jums. 

Evelīnas ierakstā atradīsit sīkāku viņas bērnu gadatirgus preču aprakstu - burciņu svečturīšus, krāsainas grāmatzīmes, krāšņus gredzenus, uzdevumu grāmatiņas, vilciņus, šokolādes un citronu keksiņus, un arī loteriju, kas, šķiet, maniem bērniem patika vairāk par visu! 







1 komentārs:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...