sestdiena, 2011. gada 17. decembris

Eglīšu bumbulīšu spēle

Ieraudzīju kādā preču katalogā eglīšu bumbulīšu attēlus un sapratu, ka tie noteikti noderēs adventes uzdevumos. Īsti nezināju gan, kā... Pēdējā brīdī radās šī spēle (iekļauta arī mūsu Adventes kalendārā, par ko varat lasīt šeit)!

Bumbulīšus izgriezu. No zaļa papīra izgriezu eglītes figūru. Zig-zag veidā no apakšas uz augšu uzvilku apmēram bumbulīšu lieluma apļus. Katrā aplītī ierakstīju skaitļus no 1 līdz 16.
Te tad sākas A daļa.



Vispirms A salika bumbulīšus rindā pēc to numuriem (uz katra attēla ir mazs cipariņš - kārtas numurs katalogā). Tad rotāja eglīti - attiecīgā numura bumbulīti pielīmēja aplītim ar tādu pašu skaitli.



Lūk! gatavā eglīte!


Tālāk ņēmām metamo kauliņu, 2 mazas princeses (no Kinder surprise olām) un spēlējām spēli "Uzkāp eglītes galotnē" - kāds skaitlis uzmests, tik bumbulīšus uz priekšu princese varēja pakāpties.

Ātri izspēlējama un jautra spēle mums abām! Turklāt lielisks veids kā mācīties un atcerēties ciparus - gan liekot bumbulīšus rindā, gan meklējot atbilstošu ciparu uz eglītes, gan metot kauliņu un paejot attiecīgi uz priekšu.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...