otrdiena, 2011. gada 20. decembris

Ko mēs visu dienu darījām? - 1

Diena paiet un vakarā nav saprotams: ko es visu dienu darīju? Kaut ko taču darīju... Šeit apkopojums par to, kā pagājusi diena (vai vairākas... varbūt pat nedēļa!).

Tā kā adventes laika aktivitātes vairāk vai mazāk tika saplānotas jau iepriekš (par to rakstīju šeit), decembrī darbiņu netrūkst! 
 

Līdz pat pēdējai novembra dienai vēl "dzīvojām" rudenī, tad nu decembri iesākām ar gadalaiku "nomaiņu". A darbojas ar Gadalaiku un apģērbu savietošanas kartiņām no Montessori for Everyone. Par pamatnīti izmanto 4 dažādu krāsu A3 formāta papīra lapas, kas salīmētas ar līmlenti. Katram gadalaikam sava krāsa - ziema zila, pavasaris zaļš, vasara dzeltena, rudens sarkans). Lai vieglāk atcerēties, kura krāsa kam, izlikām arī gadalaiku kartītes no sava sienas kalendāra (no Zvaigzne ABC interaktīvo plakātu sērijas).


Kā pirmo no Adventes kalendāra darbiņiem, taisījām eņģelīti no papīra šķīvīša. Manuprāt, skaists iznāca.   



Lai vairāk prieka, uztaisījām vēl šos Evelīnas blogā ieteiktos (jāpaskrullē uz leju).

 
P apgūst podiņmācību. Kurš gan nezina, ka iemācīties visvieglāk apmācot citus? :)



Spēlējam Sniegavīru spēli. Vates bumbiņas izrādījās tik lielas, ka pietika ar mazāku skaitu, lai nosegtu visus lauciņus... :)



 Eglīte no plaukstu nospiedumiem. Procesā un jau gatava. Manuprāt, forši izskatās, ja līmē tikai plaukstas daļu, pirkstiņus atstājot brīvus. Tad tie plīvo un kustās gluži kā eglītes zari.



 Gatavojam un spēlējam Eglīšu bumbulīšu spēli (vairāk par to rakstīju šeit).


Griežam sniegpārsliņas (pēc vecās labās metodes - noloka lapu no stūrīša, maliņu nogriež, lai sanāk kvadrāts, pārloca, pārloca, vēlreiz pārloca un griež!). A mīļākais uzdevums visas nedēļas garumā. Katrā nākamajā dienā gribēja uztaisīt vēl kādas sniegpārsliņas. Kā rezultātā...
 

... tapa šie lieliskie sniegpārsliņu aizkari! Ja īsta sniega mums nav, tad šāds skats uz logu liek uz brīdi sajusties kā sniegputenī. :) (Sniegpārsliņas savērtas uz diega un piestiprinātas pie sienas ar "lipekli", kas savukārt nomaskēts ar vēl dažām sniegpārsliņām.)


Kad jau sniegpārsliņas, tad sniegpārsliņas! Liekam lietā sniegpārsliņu konstruktoru


Nurture Store blogā ieraudzīju šādu skaistu mazu pasaulīti. Un izveidojām pašas savu  Ziemas ciematiņu. Vēl vairāk par veidošanas procesu, A patīk mazo ciematu apdzīvot. Katrā mājā iemitinājusies kāda princese vai dzīvnieciņš. Katram ir savs auto. Ar tiem gan pa dziļo sniegu grūti pabraukt, tāpēc tiek sameklētas arī ragaviņas. Jo kā gan citādi meitenes varēs aizbraukt pie omes uz pankūkām??



Paralēli spēlēm un rotaļām, darām arī kādas "izglītojošākas" (kurš gan te var pateikt, kas vairāk izglīto - spēles un rotaļas, kur darbojas iztēle, vai šāds praktisks vingrinājums?..) lietas. Darbiņš ar pipeti (jūs zinājāt, ka pipeti var nopirkt kurā katrā parastā aptiekā par 13 santīmiem??). Sākumā gan kļūdījos iedodot tik lielu formiņu, ko piepildīt, un A ātri apnika. Tāpēc...


 .... nomainījām ledus formiņas ar šo ... (nezinu, kā to sauc; oriģināli paredzēts kā no atsevišķiem gabaliem saliekams dušas vai vannas paklājiņš, ko ieklāj, lai uz flīzēm kājas neslīdētu; ieraudzīju tādus Depo veikalā un sapratu, ka tieši to esmu meklējusi!). Ideāls lielums, lai mazo kausiņu vienā paņēmienā piepildītu ar pipeti.
Ūdens glāzē ar pārtikas krāsu iekrāsots sarkans tāpat vien. Lai interesantāk. Un Ziemassvētku noskaņai atbilstošāk. 

Šie darbiņi nu paveikti, nākamie jau tiek steigti. Kā mums gājis, drīz pastāstīšu arī jums!



 Paldies par jūsu komentāriem!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...