pirmdiena, 2013. gada 22. jūlijs

Solis tuvāk mieram - klusums pudelē

Viens aspekts, kas man patīk Montessori pedagoģijā, - klusuma vingrinājumi. (Jādomā, ka lielākā daļa māmiņu šo it labi saprot. ;)) Klusuma vingrinājumi paredzēti, lai palīdzētu bērniem attīstīt un pilnveidot pašdisciplīnu. Sadzirdēt un mācīties izbaudīt klusumu. Klusuma vingrinājumi ir dažādi. "Klasiski" Montessori un "jaunieviesti". 


Klusuma pudeles noteikti pieskaitāmas pie jaunieviestajiem klusuma vingrinājumiem. Neesmu pat pārliecināta, vai vispār ir "pieskaitāmas". Varbūt tikai es tās tur pieskaitu.. Iederas taču, vai ne?!! 

Doma šāda: kad emocijas sit augstu vilni un nepieciešams mirklis miera atelpai, dodamies pēc "klusuma pudeles". Visi apsēžas uz grīdas, pudeli sakrata un noliek vidū. Visiem absolūti mierīgi, turklāt klusējot, jāsēž, līdz pudelē iestājies miers (pēdējais spīgulītis nosēdies). Protams, ne jau uzreiz tas izdodas. Taču trenējoties var panākt labus rezultātus (t.i., mieru un klusumu). :)






Jo lielāks efekts šādai pudelei, ja tā ir paštaisīta. Nepieciešams:

  • pudele;
  • spīgulīši;
  • spīguļu līme (glitter glue);
  • ūdens.

Ieber izvēlētajā pudelē spīgulīšus, iepilda spīguļu līmi, piepilda pudeli gandrīz pilnu ar ūdeni (mazliet brīva vieta jāatstāj). Kārtīgi sakrata. Gatavs. Vāciņu var aizlīmēt ar karsto līmi vai tamlīdzīgi, ja ir vēlēšanās/nepieciešamība. Mūsu pudeles gan vienkārši ir aizskrūvētas, un tāpat labi. Iztur pat divgadīgu puiku. :) Diemžēl precīzas proporcijas spīgulīšiem un līmei nepateikšu. Bērām uz labu laimi (vai arī cik nu kuram sanāca)!! 







Paldies par jūsu komentāriem!



3 komentāri:

  1. Jā, nu klusuma vingrinājumi, manuprāt, ir aktuāli katrā ģimenē. Mums pagaidām šādas funkcijas veica smilšu pulkstenis, bet ar pudelēm arī būtu jāpamēģina! Paldies par ideju!:)

    AtbildētDzēst
  2. Super! Paldies par ideju! Tieši pirms maza brīža šis bija aktuāls jautājums - kā lai bērnus kaut uz vienu minūti dabū klusus! :) Būs jāpamēģina!

    AtbildētDzēst
  3. Sveiki,
    Vai meklējat likumīgu aizdevumu?
    Vai jūsu bankas jums ir atteikušas?
    Viena vai otra iemesla dēļ jums ir vajadzīga nauda.
    Tu esi sirsnīgs un godīgs
    Jums ir nepieciešams kredīts, lai nomaksātu parādus, rēķinus vai
    īstenot projektu?
    Jums vienmēr ir iespēja.
    Vēl satraucošāk ir tas, ka mēs piedāvājam aizdevumus no €5000,
    ātri un uzticami, ar gada procentu likmi 3%. Mēs esam
    uzticams
    Ja jūs interesē, nevilcinieties sazināties ar mums tieši.
    pasts: marcdupon18@gmail.com

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...