otrdiena, 2013. gada 10. decembris

The Rhythm of Family

Mana "Gada grāmata". Šī gada labākā izlasītā grāmata. Atšķirībā no daudzām citām manā sarakstā, šī nav teorijas grāmata. Nekādu pamācību, nekādu pareizo atbilžu. Tikai dzīves un pasaules izjūta, kas man tā patīk. Ģimene, kurā aug 5 bērni (līdz šim ;) ), izvēlējusies dzīvi laukos, dzīvi saskaņā ar dabas ritumu. Bērni tiek mācīti mājās (mājmācībā), mamma raksta grāmatas un blogo, tētis ceļ un būvē.











Lasīju patiešām visu gadu. Katru mēnesi pa drusciņai. Galvenokārt tāpēc, ka tāda ir grāmatas uzbūve - stāsts par 5 bērnu ģimenes dzīvi cauri gadam. Par ikdienu un skaisto janvārī... februārī... martā... un tā līdz decembrim. Katrā mēnesī iekļauts mammas stāsts, tēta stāsts un kādas receptes, rokdarbi (gan mammai, gan bērniem) vai ierosme ģimenei kopā pavadītam laikam. 

Gluži nejauši tā sanāca, ka pie grāmatas tiku tieši janvārī. Jau pastā atplēšot iesaiņojumu (esmu nepacietīga ;)) pirmā izjūta bija - cik skaisti! Gan vizuāli, gan taustei ārkārtīgi patīkama grāmata. 

Tā kā vieta, kur dzīvo Soule ģimene, laikam jau klimata ziņā ir diezgan līdzīga Latvijai, grāmatas stāsta sadalījums pa mēnešiem bija ļoti trāpīgs un atbilstošs. Bauda lasīt ar kādu vieglumu autore runā par cimdu, šaļļu, kombinezonu un visa pārējā uzvilkšanu janvārī, lai izietu ārā (viņai ir 5 bērni!!!!!). Kaut kā nebiju ieraudzījusi skaisto šajā procesā līdz izlasīju par to The Rhythm of Family grāmatā. Un tāpat par tomātu ražas novākšanu septembrī. Dzīve ir tas, kas notiek šeit un tagad nevis "kādreiz... kad bērni būs paaugušies...". 

Pat mazliet gaidīju katru jaunu mēnesi, lai varētu izlasīt nākošo nodaļu (it kā nevarētu mierīgi ņemt un 3 dienās visu grāmatu izlasīt!). Ja kādreiz rakstītu grāmatu, gribētu uzrakstīt tieši tādu! Ir jau tur, protams, lietas, kam nepiekrītu. Piemēram, joga bērniem. Bet minimāli!

Grāmatas autore Amanda Blake Soule ir arī skaista bloga Soule Mama un vēl vairāku grāmatu autore. Tās jau esmu ielikusi "wishlistā". :)


1 komentārs:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...