otrdiena, 2014. gada 8. aprīlis

Olu lietas

Vai pēdējās dienās esat bijuši kaut kur ārā, brīvā dabā? Sadzirdējāt to pašu, ko es? Putni atgriezušies un svilpo uz nebēdu. Vienbrīd gandrīz vai klusāk pagriezt gribējās. :) Tas joks, protams. Lai tik dzied! Vai zināt, ko vēl tas nozīmē? Protams, olu dēšanu. Šai sakarā olas arī mūsu darbistabā. Piedāvāju 2 variantus: ar krāsainām līmlentēm un ar krāsainiem punktiņiem!



Abas olas taisītas pēc viena principa: uz stingrāka papīra (piemēram, zīmēšanas papīra kartona vāciņa) ar brīvu roku uzzīmē olas formu. Var noteikti atrast jau gatavu šablonu kaut kur internetā, izdrukāt un tikt pie perfektas formas, bet gluži labi sanāk arī ar brīvu roku zīmējot. Olu uzmanīgi izgriež, lai nesabojātu apmalīti, jo nepieciešama būs tieši tā. Apmalīti ar līmlenti piestiprina pie kanvas.

Tālākam darbam nepieciešams:

  • krāsainas līmlentes,
  • guaškrāsas,
  • zīmulis ar dzēšgumiju galā (var arī bez tās, bet dzēšgumija labāk atstāj "pēdas"),
  • papīra nazis.


Ola ar krāsainām līmlentēm



Šai variantā visu olas "caurumu" aizpilda ar krāsainu līmlenšu strēmelēm. Svarīgi līmēt pāri visam tukšumam un abās pusēs virsū uz kartona maliņas, lai vēlāk var smuki izgriezt.




Kad viss laukums aizpildīts, ar papīra nazi vai skalpeli, uzmanīgi gar maliņu izgriež olu. Jāgriež pietiekami stipri, lai pāršķeltu līmlenti, tomēr nesabojājot kanvu. 





Un no "čaumalas" izšķiļas... krāsaina ola!  




Ola ar krāsainiem punktiņiem
Vispirms sagatavo kanvu tāpat kā iepriekš jau aprakstīts. Mēs izmantojām to pašu apmalīti, tikai piestiprinājām pie citas kanvas. Ņem zīmuli ar dzēšgumiju galā, pamērcē krāsā un taisa nospiedumus tukšajā laukumā.



 Kad apmalīte noņemta, atklājas raiba punktota ola!




Sveiciens pavasarī!!!


Paldies par jūsu komentāriem!






4 komentāri:

  1. Kā man patīk līmlentes!!!! Ja varētu, aplīmētu pilnīgi visu, un bērniem arī patīk- ātri, koši un gatavs!:)
    Jūsu olas-super!

    AtbildētDzēst
  2. Tiešām skaisti! Kur Jūs pērkat krāsainās līmlentes?? Internetā tik daudz košu ideju, ko ar tām iesākt, bet veikalos nemaz tik viegli nevar atrast...

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies! Šīs atkal no Tiger. :) Īsts atradumu veikals!! :)

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...