pirmdiena, 2014. gada 30. jūnijs

Purvā

Vieta, kurp doties kopā ar bērniem? Purvs. Purva laipa Ķemeros ir lieliska vieta pāris stundu pastaigai. 



Devāmies turp dienā, kad visa Latvija dziedāja Līgo, līgo!, izejot no mājas, gāza kā ar spaiņiem un atgriežoties mājās atradām šo:


Jā, īstu sniegu 23.jūnija pēcpusdienā!! 

Tomēr diena Ķemeros bija saulaina un brīnumaina.






Pastaigai izvēlējāmies "Lielo loku". Lai gan kādā aprakstā biju lasījusi, ka Lielais loks prasīs vairākas stundas, pieveicām to 1h laikā. Jāatzīst gan, viss ceļš pagāja vieglā riksītī, lielākajiem bērniem sacenšoties "Kurš pirmais". 

Laipa ir diezgan šaura, 3 dēļu platumā, tad spriežu, ka kādi 60 cm, varbūt? Blakus pa to iet nevar. Tāpēc arī bērnu sacensība nerimās. Sākotnēji bijām domājuši Mazajam K ņemt līdzi ratus, bet izkāpjot no mašīnas secinājām, ka riepa ratiem pilnīgi mīksta. Tā nu gājām kājām. Tāpēc īsti nezinu, vai būtu varējuši ar ratiņiem tur ērti tikt galā, vai ne. Redzēju gan citus ceļotājus, kam bija rati. Tad droši vien, ka arī ratiem laipa piemērota.

Mazajam K gan ik pa brīdim gadījās ievelties vienā vai otrā pusē purvā. Par laimi - sausās vietās... 

Ik pa gabaliņam pie laipas izlikti plakāti ar aprakstiem par raksturīgajiem augiem, dzīvniekiem, putniem. Tā uzzinājām par augu - kukaiņēdāju un, rūpīgi vērojot, pat ieraudzījām purva tilbīti!

Var jau gadīties, ka man patika vairāk kā bērniem. Bet arī tas ir svarīgi. Laiku pa laikam doties turp, kur patīk mammai. Pat ja tas būtu purvs. :) 

Un kopumā ņemot - labprāt izstaigātu Purva laipu vēlreiz, lēnākā tempā. 




Paldies par jūsu komentāriem!



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...