piektdiena, 2016. gada 25. novembris

Adventes kalendārs 2016


Nu jau sesto gadu pēc kārtas Adventa laiks mūsmājās ienāk ar manis gatavotu Adventa kalendāru. Līdzīgi kā iepriekšējos gados, kalendārs sastāv no maza uzdevuma katrai dienai. Citkārt esmu likusi arī kādas končiņas vai citus saldumiņus, taču šogad būs tikai kartiņas ar uzdevumiem. Saldumu decembrī tāpat parasti netrūkst. ;)

Kāpēc pūlēties un gatavot pašai? Vienkāršāk, iespējams, būtu ieiet veikalā un izvēlēties kādu jau gatavu. Taču man īpašs šķiet pats kalendāra izdomāšanas un gatavošanās process - ar Ziemassvētku mūziku fonā, Ziemassvētku tēju krūzē un piparkūkām iedvesmai. Turklāt tādējādi par mēnesi sanāk pagarināt svētku noskaņu! :) Un tad nāk ABSOLŪTI BRĪNIŠĶĪGS BRĪDIS - pirmais Adventes rīts, kad bērni ierauga kalendāru, jo parasti, lai būtu lielāks pārsteigums, visu sagatavoju, kamēr viņi guļ. 

Kāds tad šogad ir mūsu kalendārs? To vēl nezina neviens. Jo vēl nav gatavs. :D Taču labprāt padalīšos ar uzdevumiem un kartiņām. Uzklikšķinot, atvērsies linki uz uzdevumu aprakstiem un oriģinālajām vietnēm. Aktivitātes izvēlējos tādas, kas reāli būtu paveicamas ņemot vērā mūsu ikdienu, dažādos pulciņus vai kādus jau paredzamus notikumus decembrī, kā arī balansējot starp 3gadnieka, 6gadnieka un 8gadnieka spējām, vēlmēm un interesēm - kādas vairāk uz vienu orientētas, citas atkal tā, lai varam darīt visi kopā!


Krūmiņu dienu Adventes kalendārs 2016

2. Spēlēsim spēli - "Es ar savu actiņu pamanīju.."
4. Aizdegsim 2. Adventa sveci!

5. Spēlēsim spēli - Atrodi piparkūkas!
10. Uztaisīsim īpašos Ziemassvētku svečturīšus!
11. Aizdegsim 3. Adventa sveci!

17. Taisīsim citu sniegavīru!
18. Aizdegsim 4. Adventa sveci!

19. Sagādāsim priecīgu pārsteigumu kaimiņiem!
23. Cepsim dzimšanas dienas kūku!
24. Svinēsim Jēzus dzimšanas dienu!



Mūsu kalendāram kartiņas šogad īpašas - pēc individuāla pasūtījuma tapušas sadarbībā ar talantīgo Lieni Macpani. Biju savā prātā izdomājusi, ka gribu vienkāršas, "melns & balts" kartiņas, bez salavečiem, briežiem utml.tradicionālām detaļām un pie tādām arī tiku. Kartiņas paredzētas apdrukāšanai no abām pusēm - vienā pusē attēls un dienas cipars, otrā pusē uzrakstīts uzdevums. Tās varat lejuplādēt šeit:







Lai priecīgi!


3 komentāri:

  1. Sveki, vai variet pastastit ka var lejupieladet, man isti neredzu sadu iespeju. Dikti patik numuretas kartinas :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Prieks, ka patīk! :) Lejuplādēt vienkārši: tajā lodzinā, kur kartiņas, apakšā lieliem ziliem burtiem rakstīts "Scribd". Skatoties tajā rindā (kur Scribd) tālāk, redzam lejupvērsta bultiņa ar svītriņu apakšā. Uz tās arī jāspiež!
      Lai izdodas!

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...