sestdiena, 2011. gada 24. decembris

Leļļu māja - tēta meistardarbs!

Katrai lellei savu māju! - vismaz A pasaulē noteikti. Tad nu tētis ķērās pie darba un lūk! rezultāts! Īsta leļļu māja. 

 

Tai ir durvis ar lodziņiem, pakāpieni pie durvīm un balkons, un..


..slēģi, un.. 


 .. aizkari un lampas, un mēbelītes, un pat eglīte!
Patiešām kā īsta māja. Tikai miniatūra. Manuprāt, visskaistākā leļļu māja! :) 


Šeit arī daži kadri no mājas tapšanas:


Karkass izgriezts no bieza kartona, vienā gabalā, attiecīgās vietās salokot. 


Viss sīki smalki aprēķināts un nomērīts. 


Jumts un abu stāvu grīdas iestiprināti ar atlokāmām detaļām (vienā virsmā izgriezta atbilstoša gropīte, otrā - "ļipiņa"; lai būtu "drošāk" - pret P iebrukumiem - un stabilāk, viss salīmēts ar karsto līmi).

Kamēr māja vēl nebija sastiprināta, tika izlīmētas arī tapetes (skaistas salvetes un dāvanu papīrs) un "ieklāts parkets" - uz brūna papīra uzdrukāts parketa raksts:

 


Nākošais darbiņš bija sastiprināt sienas ar grīdām un uzlikt jumtu. Nu jau māja izskatījās kā māja. Taču darba gaitā baltais kartons bija nedaudz nosmērējies. Tāpēc ārsienas tika nokrāsotas ar baltu krāsu (arī lai nedaudz nomaskētu līmējuma vietas) un jumts - sarkans. Logu un durvju ailes apdarinātas ar melnām līstītēm, piestiprināti slēģi un durvis. Ielīmēts balkons un balkona margas (viss līmēts ar karsto līmi).


Tālāk sekoja kāpņu izbūve uz otro stāvu, aizkaru stangu un aizkaru pielikšana, mēbeļu gatavošana, lampu piekāršana.


Visas mēbelītes, kā arī aizkaru stangas izgatavotas no tā paša kartona. Aizkari - no krāsainām auduma lentēm. Lampas no papīra keksu formiņām un zelta krāsas diega; stāvlampa - no plastmasas salmiņa un keksa formiņas.


Secinājums pēc darbu pabeigšanas: aizkarus būtu vajadzējis pielikt jau pašā sākumā, kad visa mājas konstrukcija vēl bija izklāta. Tā kā grīdas un jumts jau bija ieliktas un pielīmētas, bija grūti piekļūt vajadzīgajām vietām. Tomēr galu galā viss izdevās un nu mūsu mājās ir par vienu laimīgu meitenīti, vienu laimīgu puisi, vienu laimīgu mammu un vairākām laimīgām lellēm vairāk!

P.S. Un, protams, par vienu apmierinātu tēti vairāk!




3 komentāri:

  1. Pasakaini skaista māja! Un galvenais, ka tētis taisījis! Ak laimīgā A un laimīgās lelles! Tagad tik sargāt no laimīgā P uzbrukumiem!
    Ilze

    AtbildētDzēst
  2. Ļoti pamatīgs un skaists darbs! Laimīgā A, kurai ir tik labs tētis.

    AtbildētDzēst
  3. Paldies par jūsu labiem vārdiem!

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...