sestdiena, 2012. gada 24. novembris

Traktoru ballīte

Šis mēnesis - svētkiem bagāts. Gan lielākiem, gan mazākiem. Personīgākiem un pavisam publiskiem. ;) Starp Lāčplēša dienu un Latvijas dzimšanas dienu svinējām arī Pē dzimšanas dienu! Šoreiz - traktoru noskaņās. 

Traktoru ballīte.


Ielūgumi.
Viss sākas, protams, ar ideju. Un ielūgumu. 


Ielūgumus taisīja bērni paši. Precīzāk - lielā māsa izpalīdzēja brālim. :) Izmantotas tika švammītes (ko iepriekš sagriezu mazāka taisnstūra un apļu formās). Un guaškrāsas (pašķidrinātas ar ūdeni).


 
 

Dekorācijas.
Šoreiz - salīdzinot ar Balonu ballīti - dekorācijas daudz pieticīgākas... :) Tik vien kā traktoru fotogrāfijas uz sienas. 


Un vēl kādas detaļas:
  • Piemēram, galda centrā - nevis ziedu vāze, bet gan traktoru pušķis! 

Jābrīdina, ka šī "dekorācija" jo sevišķi patika bērniem. Katrs mājās ejot paņēma sev vienu vai dažus līdzi. Pē pats pēc savas iniciatīvas izdomāja spēli - meklēja/salika traktorus pa pāriem. Vēlāk tos izmantojām vēl kādā aktivitātē, par ko sīkāk stāstīts Izklaižu sadaļā.

  • Tāds nieks kā svecītes kūkā, bet man šķita tik feini - svecītes = traktori!


Uz tām baltajām lapām vidū, pie sienas - tā ir instrukcija, kā no papīra izlocīt buldozeru. 

Vienā vārdā - ORIGAMI. Iedomājos, ka tā būtu laba izklaide tētiem, ja nu kļūtu garlaicīgi. Bet šķiet, ka tas nenotika... Vismaz neredzēju, ka kāds būtu ķēries pie origami locīšanas. :) 

Ja nu jums noder - instrukciju atradu te!




Uzkodas.
Reizē arī dekorācijas. Kādā svētku blogā (vai kur citur) šo ideju noskatīju un šķita - tieši laikā Traktoru ballītei! 


Maizītes, dārzeņi, augļi vai jebkas cits - viss tiek likts traktoros, smagajās mašīnās u.c.braucamajos. Īpaši labi šim noderēja smagie - piekabes ir gluži kā bļodas! Salātus tajās ievietot gan neriskēju. Tomēr 2gadnieka ballīte... ;)


Aktivitātes un izklaides.
Pirmais uzdevums visiem viesiem - gaidot kamēr sanāks pārējie - bija uztaisīt savu traktoru!

A un Pē kopā ar tēti gatavotais. Iedvesmai.

Traktori top.

Viss ir procesā.

Biju domājusi, ka tā būs laba iesildīšanās un tēmas pieteikums, turklāt kopīgs darbiņš visai ģimenei. Rezultātā gan galvenie taisītāji bija vecāki un bērni piedalījās galvenokārt braukšanā. :) 

Traktoru parāde.

Sekoja traktorbraukšanas minisacīkstes dzīvokļa garumā. Uzvarēja draudzība. Un visi tika pie balvām - šokolādes olām (līdzīgām Kindersurprise), kur katrā iekšā kāds mazs auto.


Pēc brīža arī izglītojošās spēles: iepazīstināju mazākos / atkārtojām kopā ar lielākajiem bērniem, kāds izskatās burts "T". Uzrakstījām to (izmantojot smilšpapīra burtus). Un tad notika brīnumainās pārvērtības - burts "T" pārvērtās par traktoru (ideja un sagatave no All Kids Network). No tapušajiem T traktoriem izveidojām izstādi:



Kad rotaļas kļuva pārāk aktīvas, bija laiks kam mierīgākam. Spēli varētu nosaukt: Sarkanais traktors pazudis! Istabā bija paslēpts mazs, sarkans traktors. Kurš pirmais traktoru atrada, drīkstēja būt nākamais, kas paslēps. Pārējiem atkal jāmeklē. Un kādu mirkli tiešām izdevās mierīga spēle... :)


Biju iecerējusi arī kādas pavisam mierīgas izklaides, kas tā arī palika tikai ieceres (jo bērni bija pārāk aizņemti spēlējot viesnīcu, kafejnīcu, ceļojumu un vēl ko citu). Bet vēlāk ar Pē tās tomēr likām lietā un varbūt arī jums noder! 

1) Traktoru pāru meklēšana - ņem attēlu no vienas kaudzītes un sameklē tam atbilstošo no otras.


2) Traktoru puzlītes - fotogrāfijas sagrieztas 3 vai 4 daļās, bērnam jāsaliek vesela bilde.

 


3) Traktoru atmiņas spēle - attēli ar dažādiem traktoriem aizklātā veidā izlikti uz grīdas vai galda; katrā reizē spēlētājs drīkst apskatīties 2 bildītes. Uzdevums - atrast 2 vienādus attēlus. 


 

4) Kociņu ievietošana caurumiņos - iepriekš pieminēto galda dekorāciju, traktoru pušķi, izmantojām kā roku veiklības veicināšanas aktivitāti. Uzdevums - ievietot katru iesmiņu savā caurumā. 



Visas šīs spēles ir tikai "variācija par tēmu". Vienkārši sagatavot. Un var pielāgot jebkurai tematikai. Attēlus sameklēju internetā, uztaisīju kā fotogrāfijas - lielākas un mazākas. Dažus izgriezu, citus atstāju kā ir. Gatavs.

Voila! Traktoru ballīte puisim, kam trešais vārds aiz mammas un tēta ir TRRRAKTORS ar ļoti uzsvērtu rrrrr aizrullē!



Paldies par jūsu komentāriem!


4 komentāri:

  1. Superīga ballīte! Ar interesi izlasīju visas aktivitātes!:) Un Pēterim sveiciens 2. jubilejā!:)

    AtbildētDzēst
  2. K būtu sajūsmā! Viņai traktori un ceļamkrāni ir ļoti iemīļoti!

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...