piektdiena, 2012. gada 9. novembris

Spēlēsim skolu! - Kukaiņi: kopsavilkums

Fū! Paspēšu pirms Ziemsvētkiem.... :) (Jau sen būtu vajadzējis šo uzrakstīt, bet kaut kā vēl nav izdarīts. ;) ) 

Šajā vasarā kopā ar Mammas smaids Evelīnu un bērniem mācījāmies par kukaiņiem. Kopā sanāca 4 nodarbības, kur katrā sīkāk pētījām kādu konkrētu kukaini:






Un vasaras semestri noslēdzām ar kopsavilkumu/atkārtojumu par piedzīvoto. Par to turpinājumā sīkāk.

Tikšanos iesākām ar "iesildīšanos" - lai gan sienāži nebija vasaras tēma, izmēģinājām kā būtu, ja sienāzis ietu ciemos pie bizmārītes... 


Evelīna ar krītu uzvilka krāsainus apļus uz asfalta. Grāmatā apskatījāmies, kā sienāzīši lec...

.. un bērni to arī izmēģināja:




Kamēr Evelīna dārzā sagatavoja nākošo aktivitāti, mēs ar bērniem iedomājāmies, ka krāsainie apļi ir lielas lapas, kur uz katras dzīvo kāds kukainītis (vai vairāki ;) ).  Un arī uzzīmējām tos.



(Liels "pluss" - naktī bija lijis, līdz ar to no rīta asfalts vēl bija slapjš un krāsas skaisti izcēlās uz melnā fona.)

Pa to laiku Evelīnas slepenie priekšdarbi bija paveikti, un mēs devāmies meklēt kukaiņus dārzā. Tie bija paslēpušies dažādās vietās un stāvēja nekustīgi. ;) 



Katra veida paslēpušos kukainīšu skaits bija skaidri zināms, tāpēc pirms bērni devās tos meklēt, katrs "uzrakstīja" tieši cik tauriņi/mārītes/bites jāatrod (izmantojām smilšpapīra ciparus).


Kukainīšiem izmantojām iepriekšējās nodarbībās pašu taisītos/gatavotos - ar nagulaku krāsotās "mārītes" (piena pudeļu vāciņus), burta B bitīšu aplikācijas, tauriņus no Adrianas tauriņu ballītes. Un - vai varat uzminēt, kādas skudras bija jāatrod? Visīstākās! :) Pētījām, vai kādas vēl kaut kur staigā, vai lietus visas aizbiedējis.

Pēc labi pavadīta laika svaigā gaisā, devāmies iekšā ko iekost. Tā kā šī bija atkārtojuma nodarbība, tad arī uzkodas bija "atkārtojums". Piedāvājām bērniem tās pašas sastāvdaļas, ko iepriekš, atgādinājām/pārrunājām ko un kā pagatavot un baudījām nesteidzoties. 


 

Vienīgi saldās uzkodas bija gluži no jauna - lieliska bizmārīšu kūka (šķiet, ka zem bagātīgās glazūras kārtas paslēpusies magoņkūka)!


Pēc maltītes vēl kādas montessoriski radošas izklaides (pilnība bērnu pašu iniciētas)..


.. un ar to kukaiņu nodarbības oficiāli tiek paziņotas par noslēgtām!



Paldies par jūsu komentāriem!



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...