ceturtdiena, 2013. gada 10. janvāris

Maza, maza eglīte

Par godu eglītes pēdējām dienām mūsu mājā, vesels raksts tikai par eglītēm! :)

--> Adventa kalendāra darbiņu ietvaros tapa vesels egļu mežš. Žurnālu eglītes (patiesībā kaut kādu mazo katalogu un reklāmbukletiņu eglītes; tātad - par brīvu! :) ).


Mazliet tā kā baidījos, ka uzdevums nebūs A pa spēkam. JO uz acumēru jāsadala lapa 3 daļās un tad vēl diezgan precīzi jāsaloka... Bet kļūdījos! A to paveica pat ļoti labi!! Un arī rezultāts man labi patīk. Smuki tās eglītes izskatās. :)  


(Darba gaita: saloka katru žurnāla lapu līdz trešdaļai, un tad vēlreiz - līdz galam; sākot no augšējā stūra, lai veidojas spicīte; apakšmalā izveidojušos stūrīšus noloka vai nogriež. Gatavs! Skaistu pamācību - lai gan mazliet atšķirīgu no manējās - un oriģinālo ideju varat atrast make, do & friend blogā.)

--> Vēl otra eglīte no Adventa kalendāra - korķu eglīte!


Tā nu sanāca, ka šo eglīti varēju taisīt pati. A atteicās piedalīties. Nelāga pieredze ar līmes pistoli... Un šeit viss kopā turas ar karstās līmes palīdzību. Pēc tam gan kopīgi nokrāsojām to zaļu, un kātu - brūnu (ar akvareļkrāsām). Izrotājām ar lentītēm. 

--> Adventa kalendārā bija paredzēts taisīt eglīšu virteni. To tā arī neuztaisījām (lai gan vēl jau var paspēt! :) ) Toties Mazais K saņēma skaistu apsveikumu eglītes formā no draugiem (Mammas smaids Evelīnas ;) ) un A pa visu varīti vajadzēja uztaisīt tādu pašu eglīti. Tad nu ķērāmies pie darba! Pom-pom'u eglīte.



--> Un pēdējā, bet ne mazākā - Eglīte = glezna.


Šo ideju ieraudzīju Pinterest, un - kā jau allaž - noteikti bija jāizmēģina! Un - jā! Sanāk labi. Pat Pē ar interesi iesaistījās. :)


Vispirms uz lapas uzzīmējām eglītes kontūru. Tad izkrāsojām. Kā redzams - eglītes zari/skujas tiek veidoti ar dakšiņu. Tādā veidā eglīte sanāk patiešām adataina. :)


A zīmējumā gan eglītei ierādīta vieta stūrī. Lāči, lāču bērni un dāvanas - daudz svarīgāki! ;)

Vai jūs arī zīmējat/taisāt/veidojat eglītes? Kādas?


Paldies par jūsu komentāriem!

3 komentāri:

  1. Nekad nebiju redzējusi ideju par krāsošanu ar dakšu! Paldies par ideju! Tiešām izskatās kā skujas!:)
    Mūsu eglīte bija dienu skaitīšanai līdz Ziemassvētkiem. Veidota no dēla roku nospiedumiem uz papīra, pēc tam izgriesti un izkrāsoti, un salīmēti eglītes formā!
    Ja interesē, var apskatī šeit:http://inesebokisa.wordpress.com/2012/12/22/ziemassvetku-gaidisanas-laiks-christmas-waiting-time/

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jums tiešām forša doma par tiem bumbulīšiem dienu skaitīšanai! Un vispār jauki esat Ziemassvētkus gaidījuši. :)

      Dzēst
    2. Jūs arī!:):):)

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...