trešdiena, 2021. gada 13. janvāris

Ainsley Arment

"The Call of the Wild and Free: 

Reclaiming Wonder in Your Child's Education"

Ļoti iedrošinoša un iedvesmojoša vēsts katram, kas domā par mājmācību, tomēr vēl šaubās. Grāmatas autore Ainsley Arment kopā ar vīru audzina un mājskolo savus piecus bērnus, kā arī ir Wild + Free dibinātāja un vadītāja. Wild + Free ir mājmācības vecāku apvienība, kas pārveido un rada jaunu izpratni par to, kas ir, ko nozīmē un kā izpaužas mājmācība. (Taču šis oficiālais apraksts, manuprāt, izklausās sausi un garlaicīgi. Patiesībā viņi neko necenšas pārveidot. Tie ir līdzīgi domājoši parasti cilvēki, kas dara savu darāmo. Viņiem vienkārši sanāk iedvesmot un mainīt. :)) Turpināt lasīt..




Grāmatā apskatīti (un atspēkoti) biežāk sastopamie mīti par mājmācību. Piemēram, vai mamma ir pietiekami gudra (= gudrāka par skolotājiem), lai varētu mācīt pati savus bērnus? Vai mājskoloti bērni varēs iestāties augstskolā? Un kā tad ar socializāciju?? 

Tāpat arī apskatītas liela daļa no šobrīd esošajām mācību pieejamām jeb metodēm - Montessori, Valdorfs, Šarlote Meisone, Klasiskā izglītība, unschoolings u.c., kas var palīdzēt atrast/saprast sev tīkamāko un piemērotāko. 

Taču kopumā grāmata ir daudz vairāk par šo "sauso" informācijas apkopojumu. Tā pilna ar reāliem pieredzes stāstiem un ļoti dzīvām idejām un galvenais - brīvību. Nesekot akli nekam, rīkoties un būt un mācīties, kas katram interesē. Novērtēt tieši tās spējas un talantus, kas katram doti. 

Arī jau vairāk un mazāk pieredzējušiem mājmācītājiem šī grāmata ir vērtīga lasāmviela. Gan kā iedvesmas avots jaunām idejām un pieredzēm, gan kā apstiprinājums tam, ko jau novērojuši/nojautuši, bet citur nebija līdz šim sastapuši.

Mans personīgais atklājums/ieguvums - doma par sīkajām detaļām (loose parts). Ne tikai akmentiņi, kociņi, gliemežvāki, klucīši un pērlītes, bet arī vārdi un mūzikas fragmenti var kalpot par loose parts, ar ko darboties, likt kopā un radīt ko jaunu. Tad nu.. varbūt arī grāmatas, ko lasām ir tādas sava veida loose parts, caur kurām likt kopā jaunu - savu - bildi? 




16 comments:

  1. Hei puiši, es gribētu pateikt lielu paldies LAPO MICRO FINANCE, kas man iedeva aizdevumu mana slimā bērna ārstēšanai. Es esmu tik priecīgs šodien tikties ar LAPO, sazinieties ar viņu pa Whatsapp +447868753778 vai e-pastu, ja jums nepieciešams steidzams aizdevums: lapofunding960@gmail.com

    AtbildētDzēst
  2. Sveiki visiem, lūdzu, es vēlos, lai jūs visi pievienotos man, sakiet lielu paldies Markam Viljamsam, kurš man aizdeva aizdevumu mana slimā bērna ārstēšanai, ja jums nepieciešams steidzams aizdevums, lūdzu, rakstiet pa e-pastu: Markwilliamstrustfirm@gmail.com

    AtbildētDzēst
  3. Sveiki visiem, esmu zaudējis naudu tik daudzām kompānijām, kuras ir uzdevušās par īstiem aizdevējiem, bet visas manas pūles ir bijušas veltas, esmu zaudējis vairāk nekā 35 000 eiro viltus aizdevējiem, kuri apgalvo, ka viņi nav. Līdz brīdim, kad mans draugs iepazīstināja mani ar īsto aizdevēju, ar kuru es sazinājos, un es veiksmīgi saņēmu no viņa aizdevumu tikai 48 stundu laikā, es ieteiktu ikvienam, kurš meklē aizdevumu, bez bailēm sazināties ar viņiem pa e-pastu: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447883183014

    AtbildētDzēst
  4. NEKAS NAV TĀLĀK KĀ IZMĒĢINĀT ŠAI AIZDEVUMA AĢENTŪRAI KĀ ES.

    Mans vārds ir es esmu Hussains, esmu no Saūda Arābijas. šobrīd dzīvo Turcijā. Patiešām, Dievs nekad nepieviļ, un es esmu dzīvs liecinieks tiem, kas kādu laiku guvuši labumu no šīs aizdevumu aģentūras. Šī liecība notika pirms dažiem mēnešiem, bet es to atkal publicēju kā norādījumu finansiāli noslogotajiem. man bija ļoti vajadzīga nauda finansiālā stresa dēļ, un tas lika man meklēt lietas par akreditētiem tiešsaistes aizdevumu aizdevējiem, tāpēc es atklāju dažas lieliskas liecības un faktus par Elija kungu, kas sniedza vairāk informācijas par to, kā Elija kungs ir bijis liela palīdzība citiem daudziem cilvēkiem, kuriem kādreiz bija ļoti nepieciešama finansiāla palīdzība. mani joprojām mulsina tas, ka tiešsaistes aizdevuma aizdevējs mani izkrāpa USD 5000 dolāru pēc visiem viņa solījumiem piešķirt man aizdevumu, un tāpēc man bija jāmaksā arvien vairāk, lai tikai saņemtu aizdevuma līdzekļus, un tāpēc es esmu kļuvis šoreiz vēl uzmanīgāka saņemot šo personīgo aizdevumu, jo man vajadzēja turpināt mācības par katru cenu, saņemot aizdevumu no jebkura likumīga un akreditēta tiešsaistes aizdevēja, jo mans tētis bija ļoti slims un mana mamma bija finansiāli neizdevusies mana tēva medicīnisko izdevumu dēļ. un manu brāļu un māsu izglītības izdevumu dēļ es nolēmu pieteikties šai aizdevumu aģentūrai ar aizdevuma summu USD 50 000,00 USD, jo man bija ļoti vajadzīgs aizdevums, bet Dievs bija manā pusē, un es saņēmu šo aizdevumu. naudu 50 000.00 dolāru apmērā ātri un tūlīt pēc 96 stundām pēc mana aizdevuma pieteikuma iesniegšanas, un tāpēc es vēlos ieteikt šo aizdevuma padomi ikvienam šajā forumā, kuram arī ir ļoti nepieciešams aizdevums, tāpat kā es biju pirms dažiem mēnešiem un tur e-pasta adrese ir h Ja vēlaties arī aizdevumu: (loancreditinstitutions00@gmail.com) Whatsapp: (+393512114999)

    AtbildētDzēst
  5. vai jums ir nepieciešams aizdevums? individuālais aizdevums? Uzņēmējdarbības aizdevumi; Hipotekārais kredīts? Lauksaimniecība un projektu finansējums? Piedāvājam visu veidu aizdevumus ar procentu likmi 2%! Sazināties pa e-pastu: richardcosmos5@gmail.com

    AtbildētDzēst
  6. Sveiki,

    Mēs esam sertificēti, lai piedāvātu šādus aizdevumu veidus vai jebkāda veida finansējumu: Personīgais aizdevums? Uzņēmējdarbības aizdevumi? Kredīts parādu konsolidācijai? Atjaunot savu māju? Investīciju kredīts? Pieejamie kredīti? Aizdevumi privātpersonām? Komerciālie kredīti? Apvienotais kredīts? Konsolidācijas aizdevumi? Ja jūs interesē, lūdzu, sazinieties ar mums: (dakany.endre@gmail.com)

    Steidzami aizdevuma piedāvājums.

    AtbildētDzēst
  7. Mēs piedāvājam dažādus aizdevumus privātpersonām (personas aizdevums) un sadarbības organizācijām ar procentu likmi 2% gadā. Tas ir paredzēts, lai palīdzētu jums izpildīt savas finansiālās saistības, jo īpaši saistībā ar notiekošo pasaules finanšu krīzi. Jūs varat aizņemties no 1 000 līdz 500 000 000 (mārciņas, eiro vai dolāri). Lai iegūtu papildu informāciju, lūdzu, sazinieties ar mums pa e-pastu (dakany.endre@gmail.com) Ar cieņu.

    Aizdevuma piedāvājums

    AtbildētDzēst
  8. Mēs piedāvājam 2% aizdevumus, mēs piedāvājam parādu konsolidācijas aizdevumus, biznesa aizdevumus, privātpersonu aizdevumus, automašīnu aizdevumus, viesnīcu aizdevumus, studentu kredītus, privātos aizdevumus mājokļa refinansēšanas aizdevumiem, uzziniet vairāk E-pasts: (dakany.endre@gmail.com)

    Steidzami aizdevuma piedāvājums.

    AtbildētDzēst
  9. Laba diena katram! Es vēlos izmantot šo mediju, lai pastāstītu jums par godīgu aizdevuma uzņēmumu, kas man palīdzēja saņemt komerciālu aizdevumu ar saprotamiem noteikumiem. viņi piedāvā visu veidu aizdevumus.
    Saziņas e-pasts: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447300508785





    Laba diena katram! Es vēlos izmantot šo mediju, lai pastāstītu jums par godīgu aizdevuma uzņēmumu, kas man palīdzēja saņemt komerciālu aizdevumu ar saprotamiem noteikumiem. viņi piedāvā visu veidu aizdevumus.
    Saziņas e-pasts: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447300508785

    AtbildētDzēst
  10. Sveiki,
    Es esmu Maika Čērča finanšu aizdevums, likumīgs aizdevuma aizdevējs, mēs izsniedzam aizdevumus
    uz personīgo kredītu, mājokļa kredītu, aizdevumiem automašīnas iegādei, studentu kredītam, parādiem
    konsolidācijas aizdevums, nenodrošināts aizdevums, riska kapitāla aizdevumi un uzņēmumiem
    ieguldīt un atrisināt finanšu problēmas utt ... mūsu aizdevumi viegli un dalīties
    kapitāls 150 miljonu eiro apmērā, plāno aizdot privātpersonām īstermiņā un ilgtermiņā,
    termiņš ir no 500 līdz 100 miljoniem eiro visiem nopietniem cilvēkiem,
    uzticams, un integrēt tā vēlas veikt aizdevumu. Mana procentu likme 2%, ja
    Jūs interesē mūsu aizdevuma piedāvājums, lūdzu, sazinieties ar mums uz e-pasta adresi
    Vārds: Maika kungs
    E-pasts: agborloanfirm@gmail.com

    AtbildētDzēst
  11. Sveiki, es esmu Keita, kas dzīvo Vācijā

    Es biju finansiālā situācijā, un man vajadzēja iegādāties māju. Mēģināju meklēt aizdevumu no dažādām kredītu kompānijām, gan privātām, gan korporatīvajām, taču tas neizdevās, un lielākā daļa banku man kredītu atteica. Bet, kā Dievs gribētu, es tiku iepazīstināta ar privāto aizdevēju, kurš man iedeva 200 000 eiro kredītu, un šodien man ir sava māja un uzņēmuma īpašnieks, un man šobrīd iet labi, ja jums ir jādodas uz uzņēmums, lai nodrošinātu aizdevumu. bez ķīlas, bez kredīta pārbaudes, tikai 2% procentu likme un līdzparakstītājs ar labākiem atmaksas plāniem un grafiku, sazinieties ar Džeimsa Konga aizdevumu (jameskong.loanfirm@gmail.com). Viņš nezina, ka es to daru, bet es tagad esmu tik laimīgs, un es nolēmu ļaut cilvēkiem uzzināt vairāk par viņu, un es vēlos, lai Dievs viņu svētī vairāk. Jūs varat sazināties ar viņu, izmantojot viņa e-pastu: jameskong.loanfirm@gmail.com

    Izlasiet manu liecību, kā es varu saņemt aizdevumu no uzticama uzņēmuma.

    Aizdevuma piedāvājums

    AtbildētDzēst
  12. Sveiki visiem, vai jums ir nepieciešams aizdevums, lai uzsāktu savu personīgo biznesu vai nomaksātu debetu vai iegādātos dzīvokli sev? sazinieties ar mums šodien pa e-pastu: markwilliamstrustfirm@gmail.com vai WhatsApp numuru +2349050087899

    AtbildētDzēst
  13. Vai meklējat biznesa aizdevumu? Personīgie aizdevumi, studentu aizdevumi, parādu konsolidācijas aizdevumi, nenodrošināti aizdevumi, riska kapitāls utt. Ja tā, rakstiet mums šodien: (richardcosmos5@gmail.com) un saņemiet aizdevumu jau šodien.

    Steidzami aizdevuma piedāvājums.

    AtbildētDzēst


  14. Vai jums ir nepieciešams aizdevums? Šādā gadījumā sūtiet e-pastu uz: dakany.endre@gmail.com

    Vai jums ir nepieciešams aizdevums? privātie aizdevumi? biznesa aizdevums? hipotēka? Lauksaimniecības un projektu finansējums, ĀTRIE KREDĪTI. Vai jums ir nepieciešams aizdevums, lai nomaksātu parādus, samaksātu rēķinus vai uzsāktu jauku biznesu? ? Izsniedzam visa veida aizdevumus ar 2% procentiem! Saziņas e-pasts: (dakany.endre@gmail.com)

    Steidzami aizdevuma piedāvājums.

    AtbildētDzēst
  15. Es vēlētos jūs visus ieteikt uzticamam un patiesam privātā aizdevuma aizdevējam, kurš apstiprināja manu aizdevumu tikai dažu stundu laikā pēc tik daudziem neveiksmīgiem mēģinājumiem saņemt aizdevumu, es biju pārsteigts un priecīgs, ka privātais aizdevējs mani izglāba un piedāvāja aizdevums ar 2% procentu likmi, sazinieties ar viņu tagad, ja jums ir nepieciešams steidzams aizdevums E-pasts: christywalton355@gmail.com

    AtbildētDzēst
  16. Vai jums steidzami nepieciešams aizdevums? Vai mēs piedāvājam personīgo aizdevumu? Komerciāls aizdevums; Savā starpā? Lauksaimniecības kredīts? Kredīti izglītībai? Parādu konsolidācijas aizdevumi? Kravas auto kredīts? Auto kredīts; Viesnīcas kredīts? Refinansēt kredītus? Un vēl kredīti skolai? Pirmais kredīts? .Piedāvājam 2% procentus! Nosūtiet mums e-pastu uz (richardcosmos5@gmail.com)

    Steidzami aizdevuma piedāvājums.

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...