sestdiena, 2012. gada 28. jūlijs

Balonu ballīte

Meitiņas vārda dienai par godu beidzot (beidzot!!) arī man bija iespēja sarīkot īstu bērnu ballīti. :) Jau sen gribējās (nu vismaz 4 gadus :) ), bet... tad nebija laika... un tad citiem nebija laika... un tad nebija īsto apstākļu... utt. Katrā ziņā šoriez pavisam īsta Balonu ballīte! Ja arī jums priekšā kāda ballīte, taču īstā ideja vēl nav atnākusi, varbūt noder iedvesmai mūsu pieredze.

Sākums - ielūgums.



Attēls no google attēli + visa nepieciešamā info (es rakstīju arī adresi un telefona numuru - katram gadījumam). Tā kā krāsainā printera mums joprojām nav, ielūgumus uztaisījām kā fotogrāfijas. Esmu secinājusi, ka tā ir lētākā krāsainās printēšanas iespēja.

Kartiņas sarullēju, apsēju ar lentīti un ieliku balonā, kam klāt zīmīte - pārdur mani!



Ielūgumus katram viesim nogādājām personīgi. :) Un lai nebūtu bēda, ka vienīgais balons jāpārdur, likām kopā vairākus. 




Dekorācijas.
Protams, baloni! Vīrs pēc šī pasākuma teica, ka vairs nekad un nevienu balonu nepūtīs... :) Mums šoreiz sanāca kādi 150 baloni. Ja būtu pēc mana prāta - būtu visi 300! :)

Katra stendere un durvju rokturis tika pie sava balona.  




Viskrāšņākā bija Annas istaba - baloni pie griestiem un baloni uz grīdas...



(Angliski ir tāds dzejolītis:

Balloons here,
And balloons there,
Balloons, balloons everywhere!

Patiesībā vārdi tur laikam ir citi, bet man šķiet situācijai piemēroti.. ;) )

Uzkodas.
Galvenā maltītes sastāvdaļa - balonmaizītes. 


Veselīgie hamburgeri, ko katrs viesis no piedāvātajām sastāvdaļām varēja uztaisīt pēc savas gaumes un patikšanas.



Meitiņa gan balonus saskatīja arī visur citur - spinātu lapiņas salātos izskatoties kā baloni, tomātu šķēlītes kā baloni, ķirši un nektarīni kā baloni un kūciņas kā baloni. :)

Izklaides.
Lūk, pie šī posma būs vēl jāpiestrādā. Biju atradusi/izlasījusi/saskatījusies tik daudz visvisādas spēles un lietas, ko ar baloniem darīt. Rezultātā neizmantoju gandrīz neko no tā. Mazajiem viesiem bija pašiem savas idejas un par manām nelikās ij zinis. Varbūt arī labi tā. Un lielais balonu "+" - bērniem pietiek jau ar to vien, ka tādi IR. Spēles raisās pašas.

Dažas lietas gan sanāca īstenot:
  • katrs viesis (teorētiski arī mammas būtu varējušas, bet viņām tikmēr bija savas intereses...) izgreznoja savu īpašo balonu, ko vēlāk ņēma līdzi uz mājām. Biju sagatavojusi uzlīmes un līmplēves, tālākais - brīva vieta radošai izpausmei;

  • balonu skriešanās - bija jāpārvar 2 istabu garums balonu turot starp ceļgaliem, jāatzīst, ka parasta izmēra balons priekš 4gadnieka ir visnotaļ iespaidīga lieluma nasta.. :)

Vēl kādas idejas, ko neīstenoju, bet būtu gribējies:
  • balonu "grābšana" - brīvos balonus saliek istabas vidū; kamēr skan mūzika, katram jāņem, cik tik var noturēt (rokās, mutē, zem drēbēm, padusēs...); beigās skatās, kuram izdevies pacelt visvairāk;
  • balonu "resnīši" - dalībniekus sadala 2 komandās; viens no katras komandas uzvelk lielu platu kreklu un/vai bikses; pārējie mūzikai skanot, 1 minūtes laikā cenšas pēc iespējas vairāk balonu sabāzt, kur tik vien var sabāzt...  Pēc tam skaita, kuram cik sanācis;
  • balonu gaisā turēšana - katrs izvēlas vienu balonu, kamēr skan mūzika, nedrīkst ļaut balonam nokrist zemē, tas jānotur gaisā. Lai būtu interesantāk, var noteikt, ka nedrīkst izmantot rokas (piem., tikai ar elpas pūšanu vai izmantojot savu galvu);
  • balonu ping-pongs - papīra šķīvīšiem piestiprina koka "kātiņus" (saldējuma kociņus, piemēram) un spēlē ping-pongu ar baloniem.

Tā es varētu turpināt vēl ilgi un dikti. Bet bez īstām bildēm nav interesanti, vai ne? Ja balonu tēma arī tevi "uzrunā",vari uzmest aci manam Pinterest dēlim - iedvesmojošas bildes, spēles un uzdevumi vai arī vienkārši bildes ar baloniem, kas patīk. 



Paldies par jūsu komentāriem!


 


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...